Wandelvakantie België

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Wandelen in België: diverse landschappen, altijd die gemoedelijke sfeer

De wandelroutes in België zijn vanwege de veelzijdige landschappen altijd uitnodigend. 365 dagen per jaar kun je een heerlijke sportieve vakantie bij de zuiderburen vieren. Breng je je wandelvakantie in België in Vlaanderen door, dan wandel je door bosachtige gebieden vol rivieren en meertjes. In tegenstelling tot het wandelen in Vlaanderen is het in het heuvelachtige Wallonië klimmen geblazen. Daar beleef je de schoonheid van de Ardennen. Een wandelvakantie in België aan de kust is het minst intensief. Een beetje extra comfort ervaar je met een wandelvakantie in België met bagagevervoer.

Populaire Wandelvakanties

Een wandelvakantie in België midden in de Ardennen

Het grote aanbod aan wandelroutes weet elke wandelaar in de Belgische Ardennen tevreden te stellen. Hier trotseer je bossen, heuvels, waterbeken en ruig aandoende rotsformaties. De dorpen en stadjes verspreid over het landschap ademen het gemoedelijke Belgische leven uit. In de Ardennen vind je zowel heuvelachtige en beboste gebieden als veenlandschappen. In die laatste categorie vallen De Hoge Venen, vlakbij Spa. Een andere populaire wandelroute is die in de vallei waar de Semois doorheen meandert. Je treft hier ook het Kasteel van Bouillon en Frahan, het voormalig epicentrum van de Vlaamse tabaksteelt.

Wandelroutes in België door het Vlaams Heuvelland

Behalve in de Ardennen is het niet alleen heerlijk wandelen in Belgisch Limburg, maar ook in het Vlaams Heuvelland. De wandeltochten in België die je hier maakt, trakteren je behalve op de mooie natuur ook op een portie historie. In het Vlaams Heuvelland maak je lichte wandelingen tussen de beboste heuvels en weilanden en akkers, waar de Eerste Wereldoorlog zijn sporen duidelijk heeft nagelaten. Zo zie je er onder andere bomkraters en overblijfselen van tunnels en loopgraven. In deze regio loopt ook de GR 128 route, de Vlaanderenroute – West van Kemmel naar Aalst.

Een wandelvakantie in België met bagagevervoer

Geen zin in een 3-daagse, 4-daagse of langere wandelvakantie in België waarbij je steeds met al je spullen moet sjouwen? Met een wandelvakantie in België met bagagevervoer heb je elke dag alleen het hoognodige bij je. Tijdens een wandelreis van 3 dagen, 4 dagen, 5 dagen of langer worden je spullen steeds naar je volgende accommodatie gebracht. Dit soort wandelvakanties is het hele jaar door mogelijk. Juni, juli, augustus en september gelden overigens als de beste maanden om te gaan wandelen in België. De temperaturen zijn dan aangenaam en er valt relatief weinig neerslag.

Vier je wandelvakantie in België zoals jij dat wilt

Of je nu individueel, met je gezin met kinderen, of in een georganiseerde groep wilt gaan wandelen in België, bij reisaanbieders als Kras en SNP Natuurreizen vind je elk soort wandelreis waar je naar op zoek bent. Zelfs je hond kun je met je meenemen. Wandelen doe je aan de hand van gedetailleerde wandelkaarten van België of via de wandelknooppunten in België. Ook het gebuik van GPS is tegenwoordig mogelijk. De wandelroutes in België zijn bezaaid met terrasje waar je zo af en toe eens heerlijk kunt neerploffen.

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Blog

© 2024 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software