Zoek & boek

Wandelvakantie Ardennen

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Vertrek naar een oase van groen met een wandelvakantie in de Ardennen

De Belgische Ardennen zijn gelegen in het zuiden van Wallonië en vormen het groene hart van het land. Wandelen in de Ardennen is een fantastische ervaring en dat op slechts zo een korte reisafstand vanaf Nederland. Wandelroutes in de Ardennen kunnen in twee categorieën worden verdeeld: veenlandschappen en met dichbegroeide bossen bedekte berggebieden. De mogelijkheden variëren van korte wandelingen tot meerdaagse wandeltochten door de Ardennen. Onderweg kom je tal van bezienswaardigheden tegen. De bekendste plekken van allemaal zijn Spa, de Grotten van Han en de Grotten van Remouchamps.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in de Ardennen

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
Wandelreis

Enkele van de mooiste wandelroutes van de Ardennen

Wat betreft wandelroutes in de Ardennen kan het nog knap lastig kiezen worden. Met een goede wandelgids kun je je tot in detail voorbereiden op het avontuurlijk wandelen in de Ardennen. Eén van de mooiste wandeltochten is die langs de Ourthe, de rivier die door een populair gebied van de Ardennen loopt. Ook de Hoge Venen zijn een echte aanrader. Wandelen in de Ardennen doe je hier in een gebied vol veenmoerassen. Tot slot de Feeënvallei, welke vlak begint en daarna overgaat in klimmen. Je kunt er de La Chouffe brouwerij bezoeken.

Top 5 wandelvakanties Ardennen

Populaire wandelvakanties Ardennen

4 daagse wandelreis Ardennen

Ardennen - Poix St Hubert

4-daags wandelarrangement Belgische Ardennen

Ardennen

Publiekslieveling: de Ninglinspo wandeling

Veel mensen zijn het erover eens dat dit één van de mooiste wandelingen van de Vlaamse Ardennen is. De Ninglinspo is de enige bergrivier van België. De wandelroute die hierlangs loopt, heeft dezelfde naam en behoort dankzij zijn unieke karakter tot dé wandelroutes van de Ardennen. Deze wandeling langs het water behoort eveneens tot de leukste kinderwandelroutes. De houten bruggen waarover je meerdere keren het riviertje oversteekt, vinden ze prachtig. Voor de allerkleinsten is deze wandeling niet kindvriendelijk genoeg. Tijdens deze wandeltocht kom je de betoverende grotten van Remouchamps tegen. Een leuke onderbreking van je tocht.

Meerdaagse wandeltochten in de Ardennen

Ben je op zoek naar een 3-daagse, 4-daagse of langere wandelvakantie in de Ardennen? Bij diverse reisorganisaties kun je een wandelvakantie in de Ardennen van wel 5 dagen of langer boeken. De Ardennen tellen genoeg routes die een meerdaagse wandeling mogelijk maken. Kies je een trektocht als wandelarrangement, dan verblijf je tijdens een meerdaagse wandeling ook in de meest charmante accommodaties die het gevoel van het echte buitenleven helemaal compleet maken. Zo beleef je een bergwandeling optimaal. Sommige meerdaagse wandeltochten in de Ardennen kun je samen met je hond maken.

De beste periode om te gaan wandelen in de Ardennen

Een wandelvakantie in de Ardennen is in zowel de lente, de zomer, de herfst als de winter mogelijk. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en maakt een wandelgebied op zijn eigen manier mooi. Juni, juli, augustus en september worden vanwege de aangename temperaturen en relatief weinig neerslag als mooiste maanden voor een wandelvakantie in de Ardennen gezien. In het najaar kunnen sommige delen van wandelroutes afgesloten zijn vanwege de jacht. Boek je wandelvakantie naar de Ardennen individueel of in groepsverband en tel af naar een heerlijk avontuur dichtbij huis!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…