Zoek & boek

Bergwandelvakantie

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Stel jezelf met bergwandelen op grote hoogtes op de proef

Wandelen in de bergen is een heerlijke bezigheid. Alhoewel we een route in een bergachtig gebied al gauw die naam geven, vindt een echte bergwandelvakantie plaats op grote hoogtes van maximaal 3000 meter. Tot die grens geniet je nog van de prachtigste natuur, terwijl je je lichaam op sommige momenten behoorlijk op de proef stelt. De meest ongerepte natuur van Europa vind je meestal in natuurreservaten, die zich veelal lenen voor meerdaagse trektochten. Maar ook het bergwandelen met kinderen is dankzij de veelzijdigheid en de diverse routeniveaus heel goed mogelijk.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je bergwandelvakantie

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

De mooiste Europese bestemmingen voor een bergwandelvakantie

Via vergelijkingswebsite WandelvakantieDirect.nl vind je tal van reismogelijkheden die je door diverse reisorganisaties worden aangeboden. Elk land heeft zijn eigen schoonheid en elk berggebied zijn eigen karakter. Er zijn reizen die het wandelen in de bergen voor beginners mogelijk maken, maar ook wandelreizen voor gevorderden die wel een pittige tocht aankunnen. Voor alle bestemmingen geldt dat je het beste zo vroeg mogelijk aan je wandelingen kunt beginnen. Zo zorg je ervoor dat de route haalbaar blijft en houd je een verstandige veiligheidsmarge aan.

Top 5 bergwandelvakanties

Populaire bergwandelvakanties

Volledige Berliner Höhenweg

Noodzakelijke voorbereidingen voor het wandelen in de bergen

Wil je gaan wandelen in de bergen, dan heeft het weinig uitleg nodig dat je daar niet zomaar aan kunt beginnen. In de eerste plaats dien je, afhankelijk van de specifieke moeilijkheidsgraad van de door jou beoogde routes, over een goede conditie te beschikken. Goed schoeisel en wandelkleding zijn noodzakelijk, net als reservekleding en een regenpak. Op grote hoogtes kunnen de condities snel omslaan. Daar moet je goed op voorbereid zijn. Om jezelf het bergwandelen wat makkelijker te maken, kun je bergstokken meenemen. Natuurlijk heb je ook een goede wandelkaart op zak.

Als gezin op avontuur: bergwandelen met kinderen

Ben je een fervent bergwandelaar en vraag je je af of je ook met je kinderen dit avontuur kunt aangaan? Het antwoord is volmondig ja! Er zijn in vrijwel elk berggebied voldoende kindvriendelijke routes die je van een zorgeloze gezinsvakantie in de natuur verzekeren. Welke routes je precies kiest, hangt natuurlijk af van de leeftijd van je kinderen. Bergwandelen met kinderen is het makkelijkst vanaf een leeftijd van tien jaar. Tot die leeftijd kies je enkel voor de allerveiligste wandelingen van maximaal een paar uur, waarbij genoeg tijd is om te spelen.

Tal van opties voor een geslaagde bergwandelvakantie

Ben je op zoek naar een goedkope en tegelijkertijd zorgvuldig georganiseerde bergwandelvakantie? Dan ben je bij WandelvakantieDirect.nl aan het juiste adres. Op onze vergelijkingswebsite vind je tal van aanbiedingen van diverse reisorganisaties, waardoor jij altijd die sportieve vakantie kunt boeken die je voor ogen hebt. Of je nu individueel, in een groep of met je gezin wilt gaan wandelen. Zelfs bergwandelvakanties met je trouwe viervoeter zijn mogelijk. Vind de voor jou ultieme vakantie op de website, boek eenvoudig en snel en tel af naar jouw volgende avontuur op grote hoogte!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over bergwandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…