Zoek & boek

Bergwandelen in Oostenrijk

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

In Oostenrijk bergwandelen: een pure ervaring in de mooiste landschappen

Wandelen kan in dit Alpenland oneindig. De vrijheid, stilte en schoonheid van de omgeving maken het bergwandelen in Oostenrijk van het begin tot het eind een prachtige ervaring. Terwijl je je lichaam uitdaagt, maak je je hoofd helemaal leeg. Met je rugzak op verken je tijdens de mooiste bergwandelingen in Oostenrijk bijzondere terreinen. Wandelroutes bestaan er voor alle soorten wandelaars, van beginner tot expert. Overnachten in berghutten als je in Oostenrijk gaat wandelen, maakt de beleving helemaal af. Bergwandelen in Oostenrijk is zowel letterlijk als figuurlijk een vakantie van niveau.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je bergwandelvakantie in Oostenrijk

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

Bergwandelen in Oostenrijk is voor iedereen en alle leeftijden

Bergwandelen in Oostenrijk is een ervaring die met niets anders te vergelijken is. Via vergelijkingswebsite WandelvakantieDirect.nl vind je tal van wandelreizen naar dit Alpenland, aangeboden door diverse reisorganisaties. Dit kunnen individuele wandelreizen betreffen, maar ook wandelreizen in groepen. Daarnaast is het mogelijk om in Oostenrijk te bergwandelen met kinderen, maar ook met je trouwe viervoeter. Zo kun je met je complete familie genieten van een uitdaging in de ongerepte natuur. Wil je je hond mee kunnen nemen, dan boek je in de meeste gevallen een individuele wandelreis.

Top 5 bergwandelvakanties Oostenrijk

Populaire bergwandelvakanties Oostenrijk

Volledige Berliner Höhenweg

De mooiste bergwandelingen van Oostenrijk

Met zoveel mogelijke routes is het lastig te zeggen wat de mooiste bergwandelingen van Oostenrijk zijn. Toch geniet een aantal bestemmingen extra populariteit. Bijvoorbeeld Dachstein, op nog geen vijftig kilometer afstand van de bruisende stad Salzburg. In dit gebied wordt de droom van klimmers werkelijkheid. Uitdaging en romantiek tegelijk vind je in het Nationalpark Hohe Tauern in de regio Salzburg met zijn vele gletsjers, moeraslandschappen en watervallen. In het gedeelte van ditzelfde park dat in Tirol is gelegen, tref je één van de meest authentieke stukjes Oostenrijk. Ook wandelen in Katschberg in Oostenrijk is geliefd.

Overnachten in berghutten als je in Oostenrijk gaat wandelen

Of je nu 3 dagen, 4 dagen, 5 dagen of langer gaat bergwandelen in Oostenrijk, je beleving wordt nóg intenser door een verblijf in authentieke accommodaties. Door te overnachten in berghutten als je in Oostenrijk gaat wandelen, proef je die échte bergsfeer. Deze accommodaties, die doorgaans van basale faciliteiten zijn voorzien, bevinden zich hoog in de bergen. Je rekent er dus op fantastische uitzichten en hoeft ook niet elke dag de afdaling te maken naar een lager gelegen dorp. Bij huttentochten inclusief bagagevervoer verblijf je meestal wel in lager gelegen accommodaties.

Bergwandelen in Oostenrijk met wandelkaarten of GPS

Wandelreizen door de Oostenrijkse bergen voelen als een echt avontuur. In dit prachtige land zijn de routes gemarkeerd met de internationaal bekende rood-witte strepen. Ga je individueel op pad, dan kun je aan de hand van wandelkaarten en wandelgidsen de weg bepalen. Ben je van plan om van deze ‘ouderwetse manier’ gebruik te maken? Bereid je dan goed voor op je reis. Daarnaast is het ook mogelijk om met GPS te werken. Met een Global Positioning System kan je positie, ook in de bergen, zelfs tot de centimeter nauwkeurig in kaart worden gebracht.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over bergwandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…