Zoek & boek

Wandelvakantie Duitsland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht
Net over de grens, maar toch ver weg

Wandelen in Duitsland

Onze oosterburen zijn gezegend met talloze natuurgebieden die zich perfect lenen voor een korte of lange wandelvakantie in Duitsland. Je kunt afreizen voor 2-daagse of 3-daagse wandelreizen in Duitsland, maar ook kiezen voor meerdaagse wandeltochten van 5 dagen, 6 dagen of 7 dagen. De wandelroutes in Duitsland zijn onder Nederlandse wandelaars erg geliefd. Het land is veelzijdig en kent verschillende types landschappen. Zo ben je dichtbij huis, maar toch even helemaal weg! Een last minute naar de mooiste wandelgebieden van Duitsland boek je bij reisaanbieders zoals TUI en Oad.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Duitsland

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
Fitál Vakanties Bekijk prijs
Wandelreis

De mooiste gebieden voor een wandelvakantie in Duitsland

Onze oosterburen hebben tal van gebieden waar je de meest prachtige wandelreizen van Duitsland kunt maken. Wil je niet te ver reizen en gaan wandelen in Duitsland net over de grens? In de grensstreek word je al op je wenken bediend in gebieden als het Sauerland, de Moezel en de Eifel in Duitsland. Voor het Zwarte Woud reis je iets verder. Centraal gelegen in Duitsland bevinden zich onder andere Harz en Thüringen. Duitsland telt behoorlijk wat kilometers aan wandelpaden. Naast het lange afstandwandelen zijn er ook genoeg korte, vlakke wandelroutes in Duitsland.

Top 5 wandelvakanties Duitsland

Populaire wandelvakanties Duitsland

7 daagse Wandelreis Zwarte Woud

Baden Württemberg - Bad Peterstal Griesbach

Wandelvakantie Malerweg » Op wandelvakantie in Duitsland

Wandelvakantie Eifel Duitsland – 6 dagen

Wandelen op de Lüneburger Heide

Luneburger Heide

Enkele van de favoriete wandelroutes in Duitsland

In de Eifel kun je enkele van de meest gewaardeerde wandeltochten van het land maken. De wandelroute Eifelsteig loopt dwars door een steeds variërend landschap vol bijzondere meren. Deze route behoort met ruim 300 kilometer en 15 etappes tot de lange wandeltochten. Aken en Trier zijn tijdens deze wandelvakantie in Duitsland must-sees. Ook de Moezel staat garant voor een kennismaking met gevarieerde landschappen. De route tussen Koblenz en Perl behoort tot de langste wandelroutes van Duitsland en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Op deze route tref je diverse Romeinse overblijfselen.

Winterwandelen in Duitsland

Of je nu richting Noord-Duitsland of Zuid-Duitsland vertrekt, wandelen kun je door Duitslands prachtige natuurschoon het hele jaar door. Ook in de winter kun je meer dan genoeg gemarkeerde wandelroutes volgen. De bergen ogen in dit jaargetijde sprookjesachtig. Bij het wandelen in Duitsland volg je wandelknooppunten –dat zijn genummerde kruisingen of splitsingen-, gebruik je gedetailleerde wandelkaarten, of werk je met een GPS. De schilderachtige dorpjes en knusse terrasjes krijgen in de koudste periode van het jaar een nog aantrekkelijkere uitstraling. Maak tijdens het wandelen in Duitsland dus ook regelmatig even een stop om lekker te pauzeren.

Wandelreizen in Duitsland precies hoe jij ze wilt

Jouw wandelvakantie in Duitsland kun je individueel maken, maar misschien vind je het ook leuk om je bij een georganiseerde groepsreis aan te sluiten. Ook als je met een kind een avontuurlijke reis wilt ondernemen, zijn er tal van mogelijkheden. Zelfs je viervoeter kan mee. Bij diverse reisaanbieders vind je wandelvakanties voor jou en je hond. En een reis met bagagevervoer geeft je net dat beetje extra luxe waar je misschien naar op zoek was. April, mei en juni zijn wat temperatuur beterft de beste maanden voor een wandelreis.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…