Zoek & boek

Wandelvakantie Eifel

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Maak kennis met alle elementen tijdens een wandelvakantie in de Eifel

Wandelen in de Eifel betekent een vakantie in een landschap waar alle elementen –vuur, lucht, water en aarde- een rol hebben gespeeld in het ontstaan van dit majestueuze middelgebergte. Wandelroutes in de Eifel leiden je langs groene dalen, veengebieden, riviertjes, rotsformaties en gedoofde vulkaankegels. De kleine dorpjes voegen extra sfeer toe. Je kunt zowel individueel als in een groep op reis. Ook wandelen in de Eifel met de hond is populair. Aanbiedingen beginnen vanaf een 3-daags of 4-daags wandelarrangement, maar kunnen ook wandelreizen van 7 dagen of meer betreffen.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in de Eifel

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
veenstra busreizen
Veenstra Reizen Bekijk prijs
Wandelreis

Unieke regio die een bijzondere bescherming verdient

Een deel van de Eifel wordt gevormd door het Nationaal Park Eifel, dat tot UNESCO Global Geopark is benoemd. Na slechts drie uur rijden sta je midden in dit noordelijkste deel van de Eifel en kan het wandelen in de Eifel direct beginnen. Dit beschermde gebied geeft de Eifel in zijn geheel een bijzondere status. Vogels en andere wilde dieren noemen het park maar al te graag hun thuis. De Eifelsteig is zonder twijfel één van de bekendste wandelroutes van de Eifel. Tot mooiste langeafstandswandelroute van Duitsland werd hij al eens uitgeroepen.

Wandelroutes in de Eifel: enkele hoogtepunten van de Eifelsteig

De Eifelsteig, ook wel het pad van de vier elementen genoemd, trekt dwars door verschillende landschappen. Zo passeert het onder andere de Vulkaaneifel; een vulkanisch gebied met veel kratermeren. Ga je in de Vulkaaneifel wandelen, dan tref je het kleine stadje Gerolstein in het hart daarvan. Gerolstein verdient dankzij zijn bezienswaardigheden wat extra van jouw tijd. Zo kun je er onder andere de Buchenlochhöhle (grotten), Gerolsteins natuurlijke bronnen en de imposante kerk met bijbehorend Romeins-Germaans museum bewonderen. Naast de Eifelsteig heeft het Eifelgebergte nog meer mogelijkheden voor lange of korte wandelroutes.

Wat je nog meer kunt verwachten van wandelen in de Eifel

Behalve met een wandelvakantie in de Eifel in het Nationaal Park is natuurlijk ook daarbuiten genoeg te beleven. Naast de oerbossen die je in het Nationaal Park Eifel treft, vind je in de wijdere regio ook hoogveenvlakken, stuwmeren en uitgestrekte landschappen vol wilde fruitbomen. Die laatste bewonder je in het Bitburgse Gutland. In het oosten van de Eifel tref je vulkaankegels en kratermeren. Tussen al deze natuurlijke schoonheid slenter je tijdens je wandelvakantie in de Eifel door pittoreske stadjes met middeleeuwse vakwerkpanden. Het dorpje Monschau mag je niet overslaan!

Wandelen in de Eifel kan zelfs met de hond

Boek je een wandelreis naar dit Duitse gebied, dan loop je binnenkort met een wandelkaart in de hand door de natuur op zijn puurst. Wandelen in de Eifel kan zowel individueel als in een georganiseerde groep of met kinderen. Maar ook het wandelen in de Eifel met de hond is mogelijk. Soms moet je viervoeter zijn aangelijnd, soms mag hij vrij rondneuzen. Een wandelarrangement met je huisdier kun je boeken bij diverse reisaanbieders. De beste maanden voor een wandelvakantie in de Eifel zijn mei, juni en september.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…