Zoek & boek

Wandelvakantie Engeland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht
Zo zag je het land nog nooit eerder

Wandelen in Engeland

Onze oosterburen zijn gezegend met talloze natuurgebieden die zich perfect lenen voor een korte of lange wandelvakantie in Duitsland. Je kunt afreizen voor 2-daagse of 3-daagse wandelreizen in Duitsland, maar ook kiezen voor meerdaagse wandeltochten van 5 dagen, 6 dagen of 7 dagen. De wandelroutes in Duitsland zijn onder Nederlandse wandelaars erg geliefd. Het land is veelzijdig en kent verschillende types landschappen. Zo ben je dichtbij huis, maar toch even helemaal weg! Een last minute naar de mooiste wandelgebieden van Duitsland boek je bij reisaanbieders zoals TUI en Oad.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Duitsland

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
Wandelreis

De beste periode voor een wandelvakantie in Engeland

Engeland gaat nogal eens gebukt onder zijn ‘slecht weerimago’. Echter hoeft dit je niet van een sportieve vakantie te weerhouden. Met het boeken van je wandelvakantie in Engeland houd je uiteraard wel rekening met het klimaat. Noord-Engeland kent hoge heuvels en bergen en daardoor grotere onderlinge temperatuurverschillen. Tijdens een wandelvakantie in Zuid-Engeland reken je op hogere temperaturen. Dit deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat. De beste maanden voor het wandelen in Engeland zijn mei, juni en september. Ga je naar Zuid-Engeland, dan geldt oktober ook nog als goede reisperiode.

Te voet door Noord-Engeland

Of je nu 3 dagen, 4 dagen of langer dan een week door Noord-Engeland wandelt; hier verveel je je nooit. Het ruige noorden kent veel bergen en heuvels, maar ook rivieren en meren. Bij reisaanbieders als Pharos Reizen en Kras vind je tot wel 8-daagse wandeltochten. In het noorden van het land mag een wandeling door Lake District absoluut niet ontbreken. Dit wordt het mooiste gebied van het hele land genoemd. Vanaf de hoge bergtoppen kijk je uit over de diepe, kraakheldere meren. Ook de valleien van de Yorkshire Dales zijn de moeite waard.

Wandelroutes in Engeland: het zuiden van het land

Het zuiden van Engeland is wat toeristischer, maar alsnog heb je tijdens een wandelvakantie in dit gedeelte van het land alle rust en ruimte om je heen. In Zuid-Engeland is de kust grotendeels bepalend voor de wandelroutes die je hier loopt. Charmante plaatsen als Cornwall, Sussex en Devon liggen op hoge kliffen langs de zee. Maar ook richting het binnenland is het heerlijk lopen door bijvoorbeeld de heuvels van het bekende Cotswold. In Zuidoost-Engeland wandel je langs de vele landgoederen en kastelen. In de zomer kun je het wandelen combineren met zwemmen.

Een vleugje luxe: een wandelvakantie in Engeland met bagagevervoer

Hebben de aantrekkelijke wandelroutes van Engeland je in de verleiding gebracht om een wandelvakantie te boeken, maar zie je op tegen het sjouwen van je bagage? Met het boeken van een wandelvakantie in Engeland met bagagevervoer wordt jouw sportieve vakantie iets luxer. Tijdens dergelijke wandelreizen door Engeland heb je tijdens de wandeltochten alleen het hoognodige voor die dag bij je. De rest van je bagage wordt naar je volgende accommodatie gebracht. Dankzij deze service worden wandelingen minder zwaar en lukt het je nog beter om van de Engelse natuur te genieten.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…