Wandelvakantie Engeland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Wandelen in Engeland: zo zag je het land nog nooit eerder

Engeland vormt dichtbij huis een ideale bestemming voor een sportieve vakantie. Een wandelvakantie in Engeland kun je individueel en in groepsverband boeken. Ook zijn er genoeg wandelroutes in Engeland die geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor jou en je trouwe viervoeter. Bij Engeland denk je aan weilanden en de zo typisch ogende dorpjes, maar de natuur verschilt per regio. Bossen, stranden en steile kliffen zijn ook te ontdekken. Op zoek naar een sportieve vakantie met wat luxe? Boek dan een wandelvakantie in Engeland met bagagevervoer.

Populaire Wandelvakanties

De mooiste regio's in Engeland

De beste periode voor een wandelvakantie in Engeland

Engeland gaat nogal eens gebukt onder zijn ‘slecht weerimago’. Echter hoeft dit je niet van een sportieve vakantie te weerhouden. Met het boeken van je wandelvakantie in Engeland houd je uiteraard wel rekening met het klimaat. Noord-Engeland kent hoge heuvels en bergen en daardoor grotere onderlinge temperatuurverschillen. Tijdens een wandelvakantie in Zuid-Engeland reken je op hogere temperaturen. Dit deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat. De beste maanden voor het wandelen in Engeland zijn mei, juni en september. Ga je naar Zuid-Engeland, dan geldt oktober ook nog als goede reisperiode.

Te voet door Noord-Engeland

Of je nu 3 dagen, 4 dagen of langer dan een week door Noord-Engeland wandelt; hier verveel je je nooit. Het ruige noorden kent veel bergen en heuvels, maar ook rivieren en meren. Bij reisaanbieders als Pharos Reizen en Kras vind je tot wel 8-daagse wandeltochten. In het noorden van het land mag een wandeling door Lake District absoluut niet ontbreken. Dit wordt het mooiste gebied van het hele land genoemd. Vanaf de hoge bergtoppen kijk je uit over de diepe, kraakheldere meren. Ook de valleien van de Yorkshire Dales zijn de moeite waard.

Wandelroutes in Engeland: het zuiden van het land

Het zuiden van Engeland is wat toeristischer, maar alsnog heb je tijdens een wandelvakantie in dit gedeelte van het land alle rust en ruimte om je heen. In Zuid-Engeland is de kust grotendeels bepalend voor de wandelroutes die je hier loopt. Charmante plaatsen als Cornwall, Sussex en Devon liggen op hoge kliffen langs de zee. Maar ook richting het binnenland is het heerlijk lopen door bijvoorbeeld de heuvels van het bekende Cotswold. In Zuidoost-Engeland wandel je langs de vele landgoederen en kastelen. In de zomer kun je het wandelen combineren met zwemmen.

Een vleugje luxe: een wandelvakantie in Engeland met bagagevervoer

Hebben de aantrekkelijke wandelroutes van Engeland je in de verleiding gebracht om een wandelvakantie te boeken, maar zie je op tegen het sjouwen van je bagage? Met het boeken van een wandelvakantie in Engeland met bagagevervoer wordt jouw sportieve vakantie iets luxer. Tijdens dergelijke wandelreizen door Engeland heb je tijdens de wandeltochten alleen het hoognodige voor die dag bij je. De rest van je bagage wordt naar je volgende accommodatie gebracht. Dankzij deze service worden wandelingen minder zwaar en lukt het je nog beter om van de Engelse natuur te genieten.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 5 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Meer landen voor een wandelvakantie in Noord-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software