Zoek & boek

Wandelvakantie Europa

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Ontdek de mooiste plekken van het continent met wandelreizen in Europa

Europa is een divers continent met verrassend veel natuur. Soms zijn dat licht glooiende heuvellandschappen, andere keren zijn dat besneeuwde bergen en tijdens weer een andere wandelvakantie in Europa bevind je jezelf middenin dichtbegroeide oerbossen. Bovendien heeft elk land zijn eigen cultuur en historie, waarmee je tijdens het afleggen van de mooiste wandelroutes in Europa goed kunt kennismaken. Zowel voor door de wol geverfde wandelaars als voor de beginners zijn er tal van mogelijkheden. Naast het lange afstand wandelen in Europa bestaan er ook veel korte wandelvakanties binnen Europa.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Europa

Wandelreis

Oneindig veel opties voor een wandelvakantie in Europa

Op zoek naar de mooiste wandelgebieden? Via reisvergelijkingswebsite WandelvakantieDirect.nl vind je bij diverse reisorganisaties tal van wandelreizen door Europa. De één nog mooier dan de ander. Denk bijvoorbeeld aan Andalusië’s ongerepte natuur, waar verspreid over het landschap de sporen van de veelbewogen geschiedenis nog terug te vinden zijn. Of het romantische landschap van Toscane. Of zie je meer in een sportieve trektocht op de Olympus, de hoogtste berg van Griekenland en de vroegere woonplaats van de Griekse goden? Ook onze zuider- en oosterburen hebben je tal van uitdagende routes te bieden.

Top 5 wandelvakanties Europa

Populaire wandelvakanties Europa

10-daagse wandelrondreis Elzas – door Wijngaarden en Pittoreske Dorpjes

Elzas

8-daagse groepswandelvakantie Chalkidiki

8-daagse groepswandelvakantie Gran Canaria

Gran Canaria

8-daagse groepswandelvakantie Grieks Evia

Fiets- en wandelspecial Dordogne

Dordogne - Souillac

De mooiste Europese wandelroutes in één handig overzicht

Op de website van WandelvakantieDirect.nl kun je jouw voorkeuren voor wandelreizen in Europa aangeven. Zo kun je zoeken op het land van jouw voorkeur, de regio en de verblijfsduur, maar ook op specifieke wandelingen. Sommigen zijn wereldberoemd. Kies je voor de Alta Via Dolomiti, dan trek je dwars door het mythische landschap van de Dolomieten. De ruim 150 kilometer lange West Highland Way leidt je langs het Schotse platteland en prachtige lochs (meren). Maar om een lange afstand te wandelen in Europa kun je ook in Nederland blijven en het Pieterpad volgen.

Een lange afstand wandelen in Europa met GR wandelroutes

Wil je een lange afstand wandelen in Europa, dan kom je al gauw bij de bekend GR wandelroutes uit. De GR-paden zijn een netwerk van paden waar je de mooiste meerdagse wandeltochten van Europa kunt maken. Door heel het continent bedragen de paden bij elkaar opgeteld 80.000 kilometer. Dé trektochten van Europa vallen vrijwel allemaal onder de noemer GR. Wil je één van deze mooiste wandelroutes van Europa maken? Dan kun je naast groepsreizen in Europa ook kiezen voor een individueel programma. Met lange wandeltochten ontdek je ook het lokale leven.

De mooiste wandelroutes van Europa zijn er voor iedereen

Er is een wandelvakantie in Europa voor elk type wandelaar. De wandelreizen behoren tot verschillende niveaus, waardoor zowel ervaren wandelaars als reizigers die voor het eerst van een wandelvakantie willen proeven, altijd iets vinden wat bij ze past. Of je nu individueel op pad wilt, aan een single reis wilt deelnemen, of gezellig met je gezin de natuur in wilt. En wil je je trouwe viervoeter liever niet thuislaten? Dan kan ook hij met een individuele- of gezinsreis met je mee om nieuwe avonturen in Europa te beleven.

Toch iets anders?

Populaire Europese bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…