Wandelvakantie Corsica

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Wandelen op Corsica, het gevierde ‘eiland van de schoonheid’

Corsica is een bijzonder eiland in de Middellandse Zee. Door de Fransen wordt het liefkozend ‘Île de Beauté’ genoemd, het ‘eiland van de schoonheid’. Tijdens een wandelvakantie op Corsica ontdek je al gauw genoeg dat de Fransen deze bijnaam niet voor niets hebben gekozen. Het bergachtige eiland met tientallen toppen van boven de 2000 meter biedt je tal van uitdagende wandelroutes op Corsica. Behalve meerdaagse wandeltochten op Corsica zijn er ook genoeg korte wandelroutes te lopen. De unieke geschiedenis en cultuur van het eiland geven je sportieve vakantie nog een extraatje.

Meerdaagse wandeltochten op Corsica

Corsica is een bestemming die zich prima leent voor meerdaagse wandelingen. Bijvoorbeeld de Mare a Mare trektocht. Deze route is één van Corsica’s klassiekers en biedt je met zijn duur van vijf dagen de ideale kennismaking met het kleurrijke en traditionele zuiden van het eiland. De locals noemen dit gebied ook wel de ‘Corsicaanse ziel’. Wil je meerdere dagen op Corsica wandelen, dan is Mare a Mare niet je enige optie. Ook de GR20 doorkruist het eiland namelijk. Dit is de zwaarste van alle Europese GR routes.Voor deze wandeling heb je tien tot twaalf dagen nodig.

Korte wandelroutes op Corsica

Ben je (nog) geen geoefend wandelaar? Naast de meerdaagse trektochten bestaan er ook tal van korte wandelingen op dit prachtige Franse eiland. Bijvoorbeeld door één van Corsica’s bekendste natuurgebieden, Calanques de Piana. Je kunt hier kiezen uit verschillende routes. En wat te denken van een korte strandwandeling? Wanneer je van Plage de l’Arinella tot Punta Caldanu loopt, wandel je rond een baai in een rotsachtige omgeving. In Punta Caldanu bewonder je een oude Genuese toren. Ook de route door het dennenbos en de rotsachtige landschappen van Trou de la Bombe is een aanrader als lichte wandeling.

Het Corsicaanse klimaat

Corsica heeft een gematigd mediterraan klimaat, wat inhoudt dat het eiland warme en droge zomers kent, maar de winters relatief koel en regenachtig zijn. Alhoewel de zomer een prachtige periode is, is deze vooral geschikt voor een strandvakantie. In juli en augustus kunnen de temperaturen namelijk behoorlijk oplopen. April, mei en juni zijn net als september en oktober ideale maanden voor een wandelvakantie op Corsica. Ook de temperaturen in november maken het wandelen op Corsica nog aangenaam. Voor het volledige aanbod van wandelreizen naar Corsica zoek je via WandelvakantieDirect.nl bij diverse reisorganisaties zoals Kras en Pharos Reizen.

Een wandelvakantie op Corsica: ook een culturele ontdekkingstocht

Kijk jij uit naar een korte 4-daagse of 5-daagse vakantie op het eiland? Of ontdek je de wandelroutes op Corsica het liefst voor 7 dagen of meer? Hoe lang je ook gaat, het eiland heeft je behalve natuur ook cultureel genoeg te bieden. Vanwege zijn ligging was Corsica altijd interessant. Tal van volkeren hebben hun sporen op het eiland nagelaten. De unieke identiteit die daaruit is voortgevloeid, vind je onder andere terug in de keuken en de Corsicaanse taal. Zowel korte als meerdaagse wandelroutes op Corsica zijn er voor individuele- als groepsreizigers.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Blog

© 2024 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software