Zoek & boek

Wandelvakantie Griekenland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Open het met wandelen in Griekenland de deur naar een verrassende wereld

Met een wandelvakantie in Griekenland stap je een nieuwe wereld binnen. Het prachtige binnenland en de diverse eilanden hebben elk hun eigen karakter. De natuur en culturele hoogtepunten zijn tijdens elke wandelreis in Griekenland weer anders, maar altijd even indrukwekkend. Hoge berggebieden, uitgestrekte zandstranden, kristalheldere baaien en heuvelachtige bosgebieden. Het zijn slechts voorbeelden van wat je tijdens een wandelvakantie in het land tegenkomt. Het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking zijn de kers op de taart. Voor de beste weersomstandigheden boek je een wandelvakantie in Griekenland in september.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Griekenland

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
Ilios Reizen logo
Ilios Reizen Bekijk prijs
Wandelreis

De populairste bestemmingen voor een wandelvakantie in Griekenland

Via diverse reisorganisaties kun je een wandelvakantie in Griekenland boeken. Je kunt kiezen voor een kort verblijf van 4 dagen of 5 dagen, maar ook langer dan een week blijven. Met een 7-daagse, 8-daagse of langere reis leer je je bestemming echt kennen. Op het vasteland zijn Pilion en de Peloponnesos geliefde bestemmingen. Maar ook de eilanden hebben meer dan genoeg te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Karpathos, het grote Kreta en de Cycladen. Die laatste eilandengroep staat eveneens bekend om zijn dorpjes met typische, blauw-witte huisjes.

Top 5 wandelvakanties Griekenland

Populaire wandelvakanties Griekenland

8-daagse groepswandelvakantie Chalkidiki

8-daagse groepswandelvakantie Grieks Evia

Wandelvakantie Griekenland – Evia

Athene

8-daagse groepswandelreis Saronische Golf

Een aantal van de mooiste wandelroutes op een rijtje

Of je nu individueel, in groepsverband of met je gezin met kinderen reist, wandelen in Griekenland betovert iedereen. Een bekende wandeling op Kreta is de E4 route. Deze Europese wandelroute gaat van Spanje naar Cyprus en doet ook Kreta aan. Je loopt onder andere door de Samaria kloof. Op Karpathos is de ‘Vijf kerken wandeling’ een echte aanrader. Deze kerkjes bevinden zich op bijzondere plekken die je uitzicht geven op de omringende dorpjes. Ook het heilige eiland Tinos trakteert je met zijn valleien vol bijzondere duiventorens op een uniek plaatje.

Een wandelreis in Griekenland door het historische noorden

Noord-Griekenland, specifieker gezegd Macedonië, is een regio boordevol historie. Hier kwam Alexander de Grote ter wereld en leefden de twaalf Griekse Goden op hun Olympische berg. Wandelroutes in Noord-Griekenland betreffen dan ook vaak trektochten door de Olympus, de hoogste berg van het land. Zijn top reikt tot bijna 3000 meter. Het Nationaal Park Olympus bestaat uit maar liefst 24.000 hectare en biedt je uitdagende wandelingen langs hoge bergpieken en diepe ravijnen. Deze wandelreis in Griekenland betreft een huttentocht. Met een trektocht langs berghutten en guesthouses beleef je de natuur nog intenser.

Boek je wandelvakantie in Griekenland in september

Zijn veelzijdige natuur maakt van Griekenland een wandelland bij uitstek. Behalve de lentemaanden mei en juni leent ook het najaar zich voor een sportieve vakantie in het land. Een wandelvakantie in Griekenland in september of oktober maak je in heerlijke temperaturen. Bovendien wordt het op zowel het vasteland als op de eilanden vanaf september een stuk rustiger en heb je de natuur haast voor jezelf. Ook kun je je wandelingen op veel plekken met een verblijf aan zee combineren. Zo kun je na je ontdekkingstocht tot ontspanning komen in het aangenaam warme zeewater.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…