Wandelvakantie Griekenland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Open het met wandelen in Griekenland de deur naar een verrassende wereld

Met een wandelvakantie in Griekenland stap je een nieuwe wereld binnen. Het prachtige binnenland en de diverse eilanden hebben elk hun eigen karakter. De natuur en culturele hoogtepunten zijn tijdens elke wandelreis in Griekenland weer anders, maar altijd even indrukwekkend. Hoge berggebieden, uitgestrekte zandstranden, kristalheldere baaien en heuvelachtige bosgebieden. Het zijn slechts voorbeelden van wat je tijdens een wandelvakantie in het land tegenkomt. Het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking zijn de kers op de taart. Voor de beste weersomstandigheden boek je een wandelvakantie in Griekenland in september.

De mooiste regio's in Griekenland

De populairste bestemmingen voor een wandelvakantie in Griekenland

Via diverse reisorganisaties zoals Kras en SNP Natuurreizen kun je een wandelvakantie in Griekenland boeken. Je kunt kiezen voor een kort verblijf van 4 dagen of 5 dagen, maar ook langer dan een week blijven. Met een 7-daagse, 8-daagse of langere reis leer je je bestemming echt kennen. Op het vasteland zijn Pilion en de Peloponnesos geliefde bestemmingen. Maar ook de eilanden hebben meer dan genoeg te bieden. Denk bijvoorbeeld aan Karpathos, het grote Kreta en de Cycladen. Die laatste eilandengroep staat eveneens bekend om zijn dorpjes met typische, blauw-witte huisjes.

Een aantal van de mooiste wandelroutes op een rijtje

Of je nu individueel, in groepsverband of met je gezin met kinderen reist, wandelen in Griekenland betovert iedereen. Een bekende wandeling op Kreta is de E4 route. Deze Europese wandelroute gaat van Spanje naar Cyprus en doet ook Kreta aan. Je loopt onder andere door de Samaria kloof. Op Karpathos is de ‘Vijf kerken wandeling’ een echte aanrader. Deze kerkjes bevinden zich op bijzondere plekken die je uitzicht geven op de omringende dorpjes. Ook het heilige eiland Tinos trakteert je met zijn valleien vol bijzondere duiventorens op een uniek plaatje.

Een wandelreis in Griekenland door het historische noorden

Noord-Griekenland, specifieker gezegd Macedonië, is een regio boordevol historie. Hier kwam Alexander de Grote ter wereld en leefden de twaalf Griekse Goden op hun Olympische berg. Wandelroutes in Noord-Griekenland betreffen dan ook vaak trektochten door de Olympus, de hoogste berg van het land. Zijn top reikt tot bijna 3000 meter. Het Nationaal Park Olympus bestaat uit maar liefst 24.000 hectare en biedt je uitdagende wandelingen langs hoge bergpieken en diepe ravijnen. Deze wandelreis in Griekenland betreft een huttentocht. Met een trektocht langs berghutten en guesthouses beleef je de natuur nog intenser.

Boek je wandelvakantie in Griekenland in september

Zijn veelzijdige natuur maakt van Griekenland een wandelland bij uitstek. Behalve de lentemaanden mei en juni leent ook het najaar zich voor een sportieve vakantie in het land. Een wandelvakantie in Griekenland in september of oktober maak je in heerlijke temperaturen. Bovendien wordt het op zowel het vasteland als op de eilanden vanaf september een stuk rustiger en heb je de natuur haast voor jezelf. Ook kun je je wandelingen op veel plekken met een verblijf aan zee combineren. Zo kun je na je ontdekkingstocht tot ontspanning komen in het aangenaam warme zeewater.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Meer landen voor een wandelvakantie in Zuid-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software