Zoek & boek

Huttentocht

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Even weg van de bewoonde wereld met een huttentocht

De afgelopen jaren zijn huttentochten enorm in populariteit toegenomen. Je bent even helemaal één met de natuur en gaat zo back to basic. De ideale manier om je hoofd even leeg te maken en de realiteit van het dagelijks leven naast je neer te leggen. Een huttentocht kun je individueel of in een georganiseerde groep boeken. Maar ook een huttentocht met kinderen is prima mogelijk. Er zijn voldoende wandelroutes die daarvoor geschikt zijn. En ben je op zoek naar een unieke winterse ervaring? Dan is een skihuttentocht misschien iets voor jou.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je huttentocht

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

De beste tijd voor het maken van huttentochten

De mooiste huttentocht boek je bij diverse reisorganisaties. Populaire landen voor huttentochten zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Maar natuurlijk zijn er nog meer bestemmingen waarbij je letterlijk op grote hoogte kunt verblijven. Wat denk je bijvoorbeeld van een georganiseerde huttentocht op de Griekse Olympus? Uiteraard bestaat er geen beste reistijd voor huttentochten in het algemeen. Het voorjaar, maar ook september en oktober gelden vaak als ideale maanden voor het maken van een huttentocht. Maar ook het maken van een huttentocht in hartje winter is mogelijk!

Een bijzondere wintersportvakantie met een skihuttentocht

En om meteen maar op die reizen in hartje winter terug te komen: wie eens iets anders wil dan een standaard wandelreis, kiest voor een skihuttentocht. Deze kun je al vanaf een duur van 3 dagen of 4 dagen boeken. Langer is ook mogelijk. Met een skihuttentocht ga je eigenlijk op skisafari en voer je je ontdekkingstocht dus op de lange latten uit. Een wintersport, maar dan anders. Al skiënd geniet je overdag van de prachtig besneeuwde omgeving. ’s Avonds kom je in een knusse, authentieke skihut midden in de natuur helemaal tot rust.

Maak eens een huttentocht met kinderen

Net als dat voor andere wandelreizen ook geldt, bestaan huttentochten ook op verschillende niveaus. Daarom is een huttentocht met kinderen ook prima mogelijk. Samen met je gezin genieten van een avontuur in de bergen is een onvergetelijke ervaring. Dankzij de kindvriendelijke routes komen ook de jongsten van het gezin prima mee. Vooral de Duitsers en Oostenrijkers weten met behulp van thema’s en attracties de wandeling interessant te houden voor kinderen. Er zijn wandelvakanties voor gezinnen met enige bergwandelervaring, maar ook reizen voor gezinnen die op het punt staan dit voor het eerst te ondernemen.

De voorbereiding

Of je nu een huttentocht voor beginners of voor gevorderden boekt, een goede voorbereiding is altijd essentieel. Wanneer je een huttentocht in groepsverband maakt, geef je de planning uit handen. Ga je alleen op pad, dan is het wel van belang om hier van tevoren aandacht aan te besteden. Zorg er ook voor dat je conditie voldoende is en boek bij twijfel eerder een huttentocht waarvan je denkt dat deze voor jou (te) makkelijk is. Ongetraind krijg je al gauw het deksel op je neus. Oefen goed en maak je met behulp van wandelgidsen de benodigde informatie eigen.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…