Zoek & boek

Huttentocht Dolomieten

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

De charme van een huttentocht in de Dolomieten

Overweeg je voor het wandelen in de Dolomieten een huttentocht? Met een dergelijke tocht voel je je vrij als een vogel en één met de natuur. Vergeet de rompslomp van het dagelijks leven en onthaast in Italië op grote hoogte. Het imposante berggebied heeft wandelpaden voor alle niveaus. Daardoor is ook een huttentocht met een kind in de Dolomieten prima mogelijk. Boek een korte, 3-daagse huttentocht in de Dolomieten of kies voor een verblijf van 4 dagen of zelfs langer dan een week. In de winter boek je een skihuttentocht in de Dolomieten.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je huttentocht in de Dolomieten

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

Genieten van de overweldigende natuur

Met een huttentocht in de Dolomieten boek je een reis naar een waanzinnig mooie omgeving. Niet voor niets wordt het tot de mooiste berggebieden van heel Europa gerekend. De Dolomieten zijn overigens een onderdeel van de oostelijke Alpen en zijn verspreid over drie regio’s: Belluno, Trentino en het in ieders oren bekend klinkende Tirol. De Dolomieten lenen zich in alle jaargetijden voor een sportieve vakantie. Een 3-daagse huttentocht of een langer verblijf kun je zowel in de lente als in de zomer, herfst en winter boeken. De meren, gletsjers en bergpieken zijn altijd even mooi!

Wandelen in de Dolomieten: huttentocht in een regio naar keuze

De Dolomieten zijn zo groot, dat het gebergte is onderverdeeld in tal van gebieden. De Lienzer Dolomieten behoren tot de bekendste. Deze liggen in Oost-Tirol, op de grens met Italië. Het kalkstenen gebergte kun je het beste van begin juli tot eind september bezoeken. Dan zijn alle sneeuwresten verdwenen. Vanuit elke plaats in de Lienzer Dolomieten kun je mooie wandelingen maken. Het wandelen in de Dolomieten als huttentocht boeken? Overweeg dan ook de Brenta Dolomieten. Door de grote hoeveelheid wandelpaden hier heb je ook de keuze uit tal van hutten.

Een 3-daagse huttentocht in de Dolomieten

Ben je (nog) geen geoefend wandelaar, of heb je gewoonweg te weinig tijd voor een langere wandelvakantie? Kies dan voor een 3-daagse huttentocht in de Dolomieten. Zo ben je, al is het maar kort, toch eventjes helemaal weg. De Dolomieten kennen een verbluffend totaalaantal van maar liefst 16.000 kilometer aan wandelroutes. De vele skiliften komen goed van pas. Het gebied vol contrasten weet je elke keer weer te verrassen. Vooral in het oosten van het gebergte moet je jezelf soms even in de arm knijpen om te checken of je wel echt wakker bent.

Beleef een bijzondere wintersport met een skihuttentocht in de Dolomieten

Alhoewel ook het voorjaar, najaar en hartje zomer prima jaargetijden zijn om de Dolomieten in te trekken, heeft de winter ook zo zijn charme. Helemaal wanneer je een skihuttentocht in de Dolomieten boekt. Hiermee beleef je een heel andere manier van wintersporten. Overdag geniet je van de prachtige natuur, die door een laag spierwitte sneeuw is bedekt. In die winterse omstandigheden voel je je nóg verder van de bewoonde wereld en daarmee het haastige dagelijks leven. Ook een skihuttentocht boek je bij diverse reisorganisaties.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…