Zoek & boek

Huttentocht Noorwegen

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Ervaar maximale vrijheid met een huttentocht in Noorwegen

Noorwegen is een land dat de droom van natuurliefhebbers werkelijkheid maakt. De overweldigende landschappen maken het Scandinavische land dé outdoorbestemming bij uitstek. Wandelen in Noorwegen van hut naar hut zorgt ervoor dat je de spectaculaire natuur om je heen aan het eind van de dag niet hoeft te verlaten. Eten, drinken en slapen doe jij gewoon te midden van al het natuurschoon. Maak je een rondreis door Noorwegen en zijn hutten steeds jouw accommodatie? Dan ga je een onvergetelijke vakantie tegemoet. Verblijven in hutten tijdens je Noorwegen rondreis is een unieke beleving.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je huttentocht in Noorwegen

BBI Travel Bekijk prijs
Wandelreis

Wandelen in Noorwegen van hut naar hut: hoe werkt het precies?

Ga je tijdens het wandelen in Noorwegen overnachten in hutten, dan breng je je hele vakantie in de natuur door. Elke minuut verblijf je te midden van die fantastische wereld die je voorheen alleen van foto’s kende. Maak je een rondreis in Noorwegen en slaap je in hutten? Alhoewel deze vaak ‘basic’ zijn uitgerust, is de ervaring van wereldklasse. Behalve in authentieke hutten kun je ook in een onbemand bivakhutje verblijven. Bij sommige langeafstandstochten ontkom je niet aan een verblijf in gewone accommodaties. Dit wordt echter zoveel mogelijk vermeden.

Individueel op rondreis in Noorwegen en in hutten verblijven

Of je nu een 5-daagse of 6-daagse huttentocht in Noorwegen boekt, of een wandelvakantie van 7 dagen, 8 dagen of nog langer kiest, bij het individueel wandelen in Noorwegen van hut tot hut komen altijd wat aandachtspunten kijken. Alhoewel de Noorse paden doorgaans gebaand en prima gemarkeerd zijn, moet je je op je wandelingen wel goed voorbereiden. Zo moet je ervoor zorgen dat als je gedurende je vakantie in Noorwegen in hutten verblijft, genoeg kleding, etenswaren en andere benodigdheden meeneemt. Ook heb je een goede kaart én een redelijke conditie nodig.

Op pad met kinderen: de hutten voor je Noorwegen rondreis vastleggen

Niet alleen kun je huttentocht in Noorwegen individueel of in groepsverband boeken, je kunt dit soort vakanties ook prima met kinderen vastleggen. Met kinderen op wandelvakantie in Noorwegen is in tegenstelling tot wat velen denken prima uitvoerbaar. Wel vind je het in dat geval misschien fijn om je hutten voor je Noorwegen rondreis vooraf vast te leggen om eventuele risico’s te voorkomen. Een huttentocht in Noorwegen met een kind is voor jou én de jonge reiziger een heerlijke ontdekkingstocht en dé manier om samen quality time door te brengen.

Onbezorgd genieten van het Noorse natuurschoon

Kies je voor een huttentocht als je in Noorwegen gaat wandelen? Dan ben je echt even helemaal weg van de dagelijkse sleur. Zet je telefoon uit, maak je hoofd leeg en geniet van de imposante schoonheid van de Noorse natuur. Mei, juni, juli en augustus zijn de ideale maanden voor een huttentocht in Noorwegen rond de fjorden. Wil je gaan sneeuwwandelen in de bergen, dan trek je in de winterse maanden naar het noorden van het land. Wie weet spot je als bonus vanuit jouw hut dan ook nog wel het Noorderlicht!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…