Zoek & boek

Huttentocht Oostenrijk

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Even weg van de bewoonde wereld met een huttentocht in Oostenrijk

Oostenrijk; het land van grillige berggebieden, kraakheldere meren en luid stromende rivieren. Het Oostenrijkse landschap is veelzijdig en beleef je maximaal met een individuele of georganiseerde huttentocht in Oostenrijk. Met dit soort wandelreizen wandel je elke dag van berghut naar berghut. Een huttentocht in Oostenrijk van 3 dagen, 4 dagen, 5 dagen of een week of zelfs langer. Naast een huttentocht in Oostenrijk voor beginners kun je ook uit tal van reizen voor gevorderde wandelaars kiezen.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je huttentocht in Oostenrijk

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

De charme van een huttentocht

Kies je voor een individuele of georganiseerde huttentocht in Oostenrijk, dan beleef je het land op zijn mooist. Een huttentocht in Oostenrijk geeft je dat optimale gevoel van het leven in de bergen en trakteert je op de meest spectaculaire uitzichten. Op deze manier zie je ook een veel groter deel van een gebied dan dat je met alleen dagtochten zou zien. Je hoeft namelijk niet altijd naar een accommodatie in een dorpje in een dal, maar kunt ook op grote hoogte blijven. De smalle paden, hoge pieken en sfeervolle accommodaties vormen een betoverende combinatie.

Ontdek met een georganiseerde huttentocht in Oostenrijk plekken waar je nooit zou komen

Een georganiseerde huttentocht in Oostenrijk is een wandelvakantie buiten de gebaande paden. Je ontdekt landschappen die met een auto niet bereikbaar zijn. Overnachten doe je tijdens een georganiseerde huttentocht in Oostenrijk in accommodaties die je de prachtigste uitzichten bieden. Zowel in de accommodaties als onderweg ontmoet je reizigers met dezelfde mindset. Boek je een georganiseerde reis, dan is bagagevervoer vaak ook mogelijk. Echter verblijf je om logistieke redenen dan wel vaak in accommodaties in het dal. Je kunt georganiseerde huttentochten zowel individueel als in groepsverband boeken.

Proeven van het avontuur: een huttentocht in Oostenrijk van 3 dagen

De wandelingen tijdens een huttentocht zijn vaak lang. Daarom kun je in plaats van een 4-daagse, 5-daagse of zelfs langere wandelvakantie ook kiezen voor een korte huttentocht. Ook als je maar een paar dagen de tijd hebt of als wandelen een onderdeel van je vakantie is, zijn drie dagen ideaal. Een huttentocht in Oostenrijk van 3 dagen is een leuke basistocht waarmee je proeft van het bergleven. Ontbijten tussen de bergtoppen, het inademen van frisse lucht en altijd die strakblauwe hemel; het voelt soms zelfs even als een sprookje.

Een huttentocht in Oostenrijk voor beginners

Heb je van bergwandelen nog geen kaas gegeten, maar zou je dit graag eens willen ervaren? Dan kun je bij diverse reisaanbieders een huttentocht in Oostenrijk voor beginners boeken. Zo zet je de eerste stap in het verleggen van je grenzen. Want na deze eerste ervaring met wandelen en slapen in de natuur volgen er ongetwijfeld nog meer! Behalve tochten voor beginners bestaan er ook huttentochten voor wandelaars met kinderen. Bij deze reizen wordt er rekening gehouden met het tempo en uithoudingsvermogen van het kind, zodat de reis niet te belastend wordt.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…