Wandelvakantie Ierland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Charme, ruigheid en mystiek: dat is een wandelreis in Ierland

Met een wandelvakantie in Ierland bevind je je de ene keer te midden van de sprookjesachtige, groene heuvels, om niet veel later door berglandschappen met oude ruïnes te trekken. De oude vissersdorpjes en de mysterieuze mythen en legenden maken je beleving van het landschap helemaal af. Het wandelen in Ierland kun je bij diverse reisaanbieders zoals SNP Natuurreizen en Kras vanaf 8 dagen doen. Met een 10-daagse of 11-daagse reis leer je het land echt goed kennen. Kies voor intensieve meerdaagse wandeltochten of een comfortabele wandelvakantie in Ierland met bagagevervoer.

Populaire Wandelvakanties

Meer landen voor een wandelvakantie in Noord-Europa

Wandelen in Ierland: een zee aan nationale parken en natuurreservaten

Eire, zoals de Ieren hun land zelf noemen, is erg dunbevolkt en kent een overwegend groen landschap. Terwijl het midden van het land voornamelijk uit landbouw, heuvels, moerassen en meren bestaat, is de westkust bergachtig te noemen. Ierland telt maar liefst 70 natuurreservaten en 6 Nationale Parken. Daarvan is Nationaal Park Wicklow Mountains de allergrootste. Breng je je wandelvakantie in Ierland in dit gebied door, dan kun je je verblijf makkelijk combineren met een bezoek aan hoofdstad Dublin. Andere Nationale Parken zijn onder andere Connemara, Glenveagh en Ballycroy.

De mooiste routes voor een wandelvakantie in Ierland

Alhoewel alle wandelroutes van Ierland hun eigen charme hebben, geniet een aantal extra populariteit onder diegenen die graag wandelen in Ierland. Zo is de Dingle Way een bekende wandeltocht. Ga je in de Dingle Way wandelen, dan trotseer je de rotsen en kliffen van een schiereiland aan de zuidwestkust. Bezienswaardigheden zoals het Kilmalkedar kerkje maken je tocht nog mooier. De Kerry Way leidt je langs het beroemde Ring of Kerry, waar je kunt hiken op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Ook de afgelegen Beara Way is een aanrader.

Wicklow & Dublin: combineer natuur met de bruisende hoofdstad

Of je je wandelvakantie in Ierland nu als groepsreis of single wandelvakantie boekt, individueel of met kinderen op pad gaat, een trektocht door de Wicklow Mountains en een bezoek aan Dublin is altijd geslaagd. De Wicklow Way is de oudste gemarkeerde route van Ierland en ligt ten zuiden van de hoofdstad. Na het wandelgedeelte van je individuele- of groepsreis geniet je van het gezellige Ierse leven, dat je in de pubs het beste proeft. Net als voor andere regio’s gelden april, mei en juni vanwege de minimale regenval als beste reistijd.

Een wandelvakantie in Ierland met bagagevervoer

Een wandelvakantie in Ierland met bagagevervoer is ideaal voor wie graag in de natuur is, maar liever niet met al zijn spullen sjouwt. Wanneer jij ’s ochtends met alleen de benodigdheden voor die dag koers zet naar je volgende bestemmingen, wordt je bagage naar de accommodatie gebracht. Zo kun je nog meer van het wandelen genieten. Deze service bestaat voor zowel een individuele- als een groepswandelreis door Ierland. Heb je trouwens tijd genoeg en ben je in voor een extra uitdaging? Combineer dan je wandelreis in Ierland met een bezoek aan Noord-Ierland.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 3 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software