Wandelvakantie IJsland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Dwars door het land van vuur en ijs met een wandelreis in IJsland

Het ongerepte IJsland is één van de groenste eilanden van Europa. Verspreid over het eiland tref je vulkanen; soms actief, soms slapend. Maar ook de lavavelden, kraters, geisers, gletsjers en kokende modderpoeltjes maken het wandelen in IJsland een unieke ervaring. Zelfs voor doorgewinterde wandelaars! De wandelroutes in IJsland betreffen zowel korte dagwandelingen als meerdaagse trektochten. Het grillige landschap maakt het hiken door het land van vuur en ijs niet altijd even makkelijk, maar wie van een uitdaging houdt, maakt met een wandelvakantie naar IJsland een prima keuze.

Meer landen voor een wandelvakantie in Noord-Europa

De uitdagende IJslandse wandelpaden

Wandelen in IJsland is af en toe een behoorlijke uitdaging. Niet alleen vanwege het karakter van de landschappen, maar ook vanwege de wandelpaden en het snel veranderende weer. Een wandelvakantie in IJsland is oprecht een uitdaging te noemen. Zorg tijdens een wandeltocht altijd voor een goede kaart en warme kleding. Zie je het niet zo zitten om de wandelroutes in IJsland in je eentje te lopen? In plaats van een individuele wandelvakantie naar IJsland kun je deze ook in groepsverband boeken. Laat je reis vastleggen door reisorganisaties als SNP Natuurreizen en maak je nergens zorgen over!

Waar andere wandelaars graag wandelen in IJsland

Onder de favoriete wandelroutes van IJsland valt zonder meer de Laugavegur Trail. Dit is een route voor actieve hikers die wel wat gewend zijn. Deze route loopt van Skogar (het plaatsje bij de Skogafoss waterval) tot Landmannalaugar. De route bedraagt 55 kilometer en wordt meestal van noord naar zuid, dus richting de kust gelopen. Grotten, watervallen en woeste rivieren sieren de route. Ook het gebied Fimmvorduhals wordt graag bewandeld. Deze trektocht is 30 kilometer lang en is één van de uitdagendste van het land. Je wandelt er langs de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull.

De leukste van alle korte wandelroutes in IJsland

Sportieve uitdagingen genoeg dus, maar gelukkig zijn er ook alternatieve, korte wandelingen in IJsland voor degenen die wat minder tijd hebben of liever wat makkelijkere trails lopen. Heb je dus geen tijd voor een vakantie van 7 dagen of meer en zet je voor een 4-daagse of 5-daagse reis koers naar IJsland, dan zijn er toch genoeg mogelijkheden. Zo kun je op een half uur afstand van hoofdstad Reykjavik de ruim 900 meter hoge tafelberg Esja bewandelen. Je hebt er onder andere een prachtig uitzicht op de baai van Reykjavik.

De beste periode voor een wandelvakantie in IJsland

Ijsland is –het zal je niet verbazen- geen bestemming om in je korte broek rond te wandelen. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen de tien en vijftien graden. In de winter ligt de temperatuur in Zuid-IJsland rond het vriespunt, maar in het noorden en hooggelegen gedeeltes van het eiland zijn temperaturen van twintig graden onder nul niet vreemd. Het noordelijkste puntje van IJsland valt zelfs binnen de poolcirkel. Het voorjaar en de zomer, ongeveer van april tot en met september, zijn de beste seizoenen voor een wandelreis naar IJsland.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Blog

© 2024 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software