Zoek & boek

Wandelvakantie IJsland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Dwars door het land van vuur en ijs met een wandelreis in IJsland

Het ongerepte IJsland is één van de groenste eilanden van Europa. Verspreid over het eiland tref je vulkanen; soms actief, soms slapend. Maar ook de lavavelden, kraters, geisers, gletsjers en kokende modderpoeltjes maken het wandelen in IJsland een unieke ervaring. Zelfs voor doorgewinterde wandelaars! De wandelroutes in IJsland betreffen zowel korte dagwandelingen als meerdaagse trektochten. Het grillige landschap maakt het hiken door het land van vuur en ijs niet altijd even makkelijk, maar wie van een uitdaging houdt, maakt met een wandelvakantie naar IJsland een prima keuze.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in IJsland

Bookatrekking.com Bekijk prijs
BBI Travel Bekijk prijs
Wandelreis

Wandelen in Ierland: een zee aan nationale parken en natuurreservaten

Eire, zoals de Ieren hun land zelf noemen, is erg dunbevolkt en kent een overwegend groen landschap. Terwijl het midden van het land voornamelijk uit landbouw, heuvels, moerassen en meren bestaat, is de westkust bergachtig te noemen. Ierland telt maar liefst 70 natuurreservaten en 6 Nationale Parken. Daarvan is Nationaal Park Wicklow Mountains de allergrootste. Breng je je wandelvakantie in Ierland in dit gebied door, dan kun je je verblijf makkelijk combineren met een bezoek aan hoofdstad Dublin. Andere Nationale Parken zijn onder andere Connemara, Glenveagh en Ballycroy.

Top 5 wandelvakanties IJsland

Populaire wandelvakanties IJsland

Wandelreis IJsland, 11 dagen

De mooiste routes voor een wandelvakantie in Ierland

Alhoewel alle wandelroutes van Ierland hun eigen charme hebben, geniet een aantal extra populariteit onder diegenen die graag wandelen in Ierland. Zo is de Dingle Way een bekende wandeltocht. Ga je in de Dingle Way wandelen, dan trotseer je de rotsen en kliffen van een schiereiland aan de zuidwestkust. Bezienswaardigheden zoals het Kilmalkedar kerkje maken je tocht nog mooier. De Kerry Way leidt je langs het beroemde Ring of Kerry, waar je kunt hiken op plekken waar je met de auto niet kunt komen. Ook de afgelegen Beara Way is een aanrader.

Wicklow & Dublin: combineer natuur met de bruisende hoofdstad

Of je je wandelvakantie in Ierland nu als groepsreis of single wandelvakantie boekt, individueel of met kinderen op pad gaat, een trektocht door de Wicklow Mountains en een bezoek aan Dublin is altijd geslaagd. De Wicklow Way is de oudste gemarkeerde route van Ierland en ligt ten zuiden van de hoofdstad. Na het wandelgedeelte van je individuele- of groepsreis geniet je van het gezellige Ierse leven, dat je in de pubs het beste proeft. Net als voor andere regio’s gelden april, mei en juni vanwege de minimale regenval als beste reistijd.

Een wandelvakantie in Ierland met bagagevervoer

Een wandelvakantie in Ierland met bagagevervoer is ideaal voor wie graag in de natuur is, maar liever niet met al zijn spullen sjouwt. Wanneer jij ’s ochtends met alleen de benodigdheden voor die dag koers zet naar je volgende bestemmingen, wordt je bagage naar de accommodatie gebracht. Zo kun je nog meer van het wandelen genieten. Deze service bestaat voor zowel een individuele- als een groepswandelreis door Ierland. Heb je trouwens tijd genoeg en ben je in voor een extra uitdaging? Combineer dan je wandelreis in Ierland met een bezoek aan Noord-Ierland.

 

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…