Zoek & boek

Wandelvakantie Italië

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Ontdek met het wandelen in Italië het land van de laars opnieuw

Uitgestrekte berggebieden, glooiende heuvels, olijfboomgaarden en kraakheldere meren. Een wandelvakantie in Italië laat je zien dat het land meer is dan alleen een bestemming voor strandvakanties en culturele stedentrips. Historische steden en dorpen kun je, net als stranden, natuurlijk wel onderdeel laten uitmaken van de wandelroutes die je in Italië aflegt. Wandelen in Italië is dag in, dag uit verrassend en wordt compleet gemaakt door de vriendelijke bevolking en –hoe kan het ook anders- het overheerlijke eten. Wandelreizen in Italië laten je opnieuw kennismaken met het land!

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Italië

Wandelreis

De populairste gebieden voor een wandelvakantie in Italië

Of je nu langs de helderblauwe meren gaat wandelen in Noord-Italië, ruige berggebieden trotseert of wandelgebieden langs de zuidkust verkiest, van elke wandeltocht in Italië valt je mond open van verbazing. Bij reisorganisaties als Pharos Reizen en Oad vind je wandelreizen door Italië naar elk deel van het land. Ga bijvoorbeeld wandelen in Italië in het met trullihuisjes bezaaide Puglia, trek dwars door de glooiende heuvels vol olijfbomen in Toscane en ontdek in Umbrië landschappen vol middeleeuwse plekken. Voor de uitdagendste wandelroutes van Italië reis je naar de Dolomieten of de Alpen.

Top 5 wandelvakanties Italië

Populaire wandelvakanties Italië

8-daagse groepswandelvakantie Puglia

Puglia

Vlieg-busreis Wandelen in Toscane & Umbrië

Diverse streken

Gourmet Parc Hotel

Dolomieten - Sulden

Alpine Mugon

Dolomieten - Vason

Le Blanc Hotel & Spa

Dolomieten - Vason

De mooiste wandelroutes van Italië: enkele suggesties op een rijtje

Het is moeilijk te zeggen wat nou eigenlijk de mooiste wandelroutes van Italië zijn. Elk heeft zijn eigen schoonheid en wat mooi is, hangt natuurlijk ook van je eigen voorkeur af. Wandelaars die wel van een uitdaging houden, zouden koers moeten zetten naar de Dolomieten. Tijdens een wandelvakantie in Italië in de Dolomieten is het bergwandelen rond de ‘Tre Cime’ een echte aanrader. Onderweg kom jehet dorp Dobbiaco tegen, waar het componistenhuisje van Gustav Mahler staat. Een topper in Toscane is ‘Volterra à Siena’, waar je prachtige kerken bewondert.

De beste tijd voor wandelreizen in Italië

Wandeltips wat betreft de beste periode voor een wandelvakantie in Italië zijn lastig te geven. De ideale periode verschilt namelijk per gebied. Zo is het in Noord-Italië over het algemeen koeler en vochtiger dan in het mediterrane zuiden, waar je de zomer het beste kunt overslaan voor wandelreizen in Italië. Maart, april en mei zijn ideale maanden voor activiteiten als fietsen en wandelen. Voor september en oktober geldt hetzelfde. Wil je gaan winterwandelen, dan zet je doorgaans koers naar de Alpen of de Dolomieten. Ook bergwandelen kun je zowel individueel als in groepsverband doen.

Overal in Italië een wandelvakantie precies zoals jij het wilt

Of je nu op zoek bent naar een korte wandelvakantie van 3 dagen of 4 dagen, of op zoek bent naar een 7-daagse, 8-daagse of 10-daagse vakantie, je vindt altijd wat je zoekt. Naast individuele- en groepsreizen zijn er ook reizen waarbij je je hond mee kunt nemen. Met een wandelvakantie in Italië met bagagevervoer beleef je je avonturen in de natuur met net dat beetje extra luxe. Worden het voor jou de toppen van de Gran Paradiso, de kleurrijke Cinque Terre, de betoverende Amalfi kust of de Toscaanse heuvels?

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…