Wandelvakantie in de Dolomieten

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Wandelen in de Dolomieten, topfavoriet binnen Europa

Een wandelvakantie in de Dolomieten staat voor een sportieve reis naar een oogverblindend gebied waar zowel wandelingen als bergbeklimmingen van diverse niveaus mogelijk zijn. Er bestaat een verbluffend totaal van 16.000 kilometer aan wandelroutes in de Dolomieten, een gebied vol contrasten dat zich uitstrekt over Zuid-Tirol, Trentino en Belluno in het noorden van Italië. Naast torenhoge bergtoppen kun je ook wandelen door appelboomgaarden en wijngaarden. Wandelen in de Dolomieten kan zowel in de zomer als in de winter. Wandelingen op grote hoogtes zijn makkelijk te starten dankzij de vele liften in het gebied.

Populaire Wandelvakanties

Bekende wandelroutes door de Dolomieten

Dwars door de Dolomieten lopen enkele routes waarvan elke fervente wandelaar droomt. Zo lopen alleen al door Zuid-Tirol enkele populaire paden. Een populaire wandeltocht door de Dolomieten is bijvoorbeeld de Jakobsroute. Een 130 kilometer lange, oude pelgrimsroute die bij de Oostenrijkse grens begint. Ook de beroemde E5 loopt door dit berggebied heen. In de Dolomieten volg je de E5 vanaf de berg Merano en loop je tot het bergdorp San Genesio Atesino, vlakbij het bruisende Bolzano. Deze is met zijn gotische kathedraal, historische straat Via dei Portici en het nabijgelegen kasteel Marecchia een echte must-visit.

Een wandelvakantie in de Dolomieten in winterse sferen

Een wandelvakantie in de Dolomieten is niet alleen een aanrader in het zomerse seizoen, maar ook in de koude maanden van het jaar. In de winter is het heerlijk rustig en kun je dankzij de goed geruimde wandelpaden overal komen. De mooiste winterwandelpaden leiden je door prachtig besneeuwde bossen. De in sneeuw gehulde bergtoppen zijn schitterend. Ga je in de winter wandelen in de Dolomieten, dan is een huttentocht een leuk idee. Meerdaagse wandeltochten kun je zowel individueel als in een groep lopen. Ook single reizen zijn in dit jaargetijde erg populair.

Wandelen in de Dolomieten in de zomer

Net als in de winter trekken ook in de zomer de wandelroutes van de Dolomieten. Wandelen in de Dolomieten in de zomer door je door mooie alpenweiden vol kleurrijke bloemen. In de zomer kun je het bergwandelen in bijvoorbeeld het Bindlgebergte en de Marmolada afwisselen met tochten door dit soort lieflijke gebieden. Wandelen met kinderen doe je hier met het grootste gemak dankzij de brede wandelpaden. Het gebied is ook ’s zomers erg populair, dus laat je je wandelvakantie in de Dolomieten het beste vastleggen door reisorganisaties als Oad en Pharos reizen.

De Dolomieten nodigen iedereen uit tot buitenavonturen

Een wandelvakantie in de Dolomieten is geschikt voor elk soort wandelaar van elke leeftijd. Zo kun je de uitdagendste bergpaden bewandelen, maar zijn er ook genoeg eenvoudige wandelingen die je zelfs met kinderen kunt ondernemen. Of je nu hartje december, midden juli of in voorjaarsmaanden als april of mei op pad gaat. Wil je wandelen in de Dolomieten? Dan kun je kiezen uit een korte reis van bijvoorbeeld 4 dagen, 5 dagen of 6 dagen, maar ook een 9-daagse, 10-daagse of langere reis boeken om écht goed met het gebied kennis te maken.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 1 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software