Zoek & boek

Wandelvakantie Nederland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Wandelen in eigen land

Nederland is een heerlijk wandelland. Eigenlijk is het haast onvoorstelbaar hoeveel natuur zich binnen een land met zo een beperkte oppervlakte kan bevinden. Een wandelvakantie in Nederland is in elke provincie weer anders. Van veenmoerassen in het noorden van het land tot zandvlaktes in Brabant en heuvelachtige landschappen in Limburg. Je kunt kiezen voor een individuele- of een groepsreis. Heb je een viervoeter? Dan kun je je trouwe vriend mee op reis nemen met een wandelvakantie met een hond in Nederland. Wandelen met maximaal comfort doe je met een wandelvakantie in Nederland met bagagevervoer.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Nederland

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Eigen-wijze Reizen Bekijk prijs
Fitál Vakanties Bekijk prijs
Wandelreis

De mooiste wandelroutes voor een wandelvakantie in Nederland

Of je nu op zoek bent naar een 3daagse, 4daagse, 7daagse of langere wandelvakantie, via deze vergelijkingswebsite vind je altijd wat je zoekt. De mooiste en populairste wandelroutes kun je bij diverse reisorganisaties zoals Oad, Bookatrekking en ANWB boeken. Op de website vind je een aantal bekende en populaire wandelroutes. Zo kun je je wandelvakantie in Nederland in het heuvelachtige gebied in en rond Valkenburg vieren, het Pieterpad of een deel daarvan volgen, of het stuifzandgebied van de Loonse en Drunense Duinen bewandelen. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden.

Top 5 wandelvakanties Nederland

Populaire wandelvakanties Nederland

Singlereis Wandelweekend Valkenburg

Limburg - Valkenburg

Singlereis Wandelweekend in de Kop van Overijssel

Overijssel - Steenwijk

Singlereis Wandelweekend Den Bosch & Meierij

Noord Brabant - Vught

Singlereis Wandelweekend Brabantse Kempen

Noord Brabant - Tilburg

Singlereis Wandelweekend Loonse en Drunense Duinen

Noord Brabant - Helvoirt

De beste periode voor een wandelvakantie in Nederland

Nederland is gezegend met vier duidelijk verschillende seizoenen. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en daardoor is er wat beteft wandelreizen voor e
Elke periode wel iets te zeggen. Nederland heeft een zogeheten gematigd zeeklimaat, wat inhoudt dat zowel de zomers als de winters mild zijn. De neerslag is over het hele jaar verdeeld. Zo gooit het Nederlandse klimaat nooit roet in het eten. Wel zijn bepaalde natuurgebieden in specifieke periodes op hun mooist. Wandelen door bloeiende, paarse heidevelden doe je bijvoorbeeld het beste aan het eind van de zomer.

Op wandelvakantie met je hond in Nederland

Wil je een wandelvakantie met je hond in Nederland vieren? Veel reisaanbieders bieden je daarvoor de mogelijkheid. Met je hond kun je op de meest uiteenlopende routes leuk wandelen. In veel gevallen moet je hem aangelijnd houden, maar dat zou de pret niet mogen drukken. Reis je individueel of met kinderen en partner? Dan is een wandelvakantie in Nederland met je viervoeter zo gevonden. Reis je in een samengestelde groep, dan ligt dat vaak anders en is het wel of niet kunnen meenemen van je hond afhankelijk van het beleid van de reisorganisaties.

Een wandelvakantie in Nederland met bagagevervoer: een beetje extra luxe

Wil je gaan wandelen in Nederland, maar zie je het niet zo zitten om elke dag met een zware rugzak al die kilometers af te leggen? Dan kun je een wandelvakantie in Nederland met bagagevervoer boeken. Terwijl jij wandelt, worden je spullen naar je volgende accommodatie vervoerd. Individueel wandelen kun je overigens aan de hand van markeringen of GPS tracks doen. Een app wordt echter ook steeds populairder. Deze helpt je bijvoorbeeld je activiteiten bij te houden, maar ook gedetailleerde kaarten van de omgeving te downloaden. Wanneer begint jouw avontuur?

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…