Zoek & boek

Wandelvakantie Limburg

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Wandelen in Limburg: vakantiegevoel in de charmantste natuurgebieden

De diverse natuur is voor de meeste reizigers de belangrijkste reden om de provincie Limburg te bezoeken. Een wandelvakantie in Limburg is sinds jaar en dag één van de populairste wandelvakanties van ons land. Al wandelend door het landschap kun je je niet voorstellen dat dit één van de dichtstbevolkte provincies van Nederland is. Wandelen in de Limburgse bossen, heidevelden en graslanden voelt als een verademing. Ga je wandelen in Zuid-Limburg, dan kun je je reis combineren met een bezoek aan Maastricht; zonder enige twijfel de leukste stad van het zuiden.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Limburg

Wandelreis

De beste periode voor een wandelvakantie in Limburg

Een wandelvakantie in Limburg is wat temperaturen en weersomstandigheden het hele jaar door mogelijk. Omdat Nederland een gematigd zeeklimaat heeft, zijn de omstandigheden nooit dusdanig dat wandelen wordt afgeraden. De meeste reizigers kiezen er echter het liefst voor om in het voor- of najaar te wandelen in Limburg. De temperaturen zijn dan voor sportieve activiteiten het aangenaamst. Ook is de natuur dan prachtig. Ga je bijvoorbeeld wandelen in Zuid-Limburg, dan geniet je in het voorjaar van de bloesems van de vele fruitbomen. Aan het eind van de zomer schittert het kleurrijke fruit.

Top 5 wandelvakanties Limburg

Populaire wandelvakanties Limburg

Singlereis Wandelweekend Valkenburg

Limburg - Valkenburg

Wandelen in de Limburgse bossen

Met het wandelen in de Limburgse bossen ben je één met de natuur. Er zijn diverse bossen die je kunt opnemen in een 3-daagse, 4-daagse, 7-daagse of langere wandelvakantie in Limburg. Wandelen in Nederlands Limburg (de Belgische provincie Vlaanderen heeft een streek met dezelfde naam) betekent behalve een heuvelachtig terrein ook dichtbegroeid bosgebied. Denk bijvoorbeeld aan het Bunderbos met zijn vele bronnetjes, of het Savelsbos. Dit bos heeft behalve een natuurlijke ook een historische rijkdom. Je vindt er zelfs een kalksteengroeve. Ook in noordoost Limburg, in het Nationaal Park de Maasduinen, is het heerlijk vertoeven.

Alsof je in het buitenland bent: wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg leidt je door de prachtigste streken die je af en toe zelfs doen twijfelen of je wel in eigen land bent. Vier je in dit gedeelte van de regio je wandelvakantie in Limburg, dan maak je wandeltochten met iets meer pit. Zuid-Limburg is volgens velen Nederlands mooiste wandelregio. Je kunt er een deel van het Pieterpad lopen, of door het Aachener Land struinen. In dit zuidoostelijkste punt van Nederland bezoek je het Drielandenpunt. Wandelingen in de regio rond Valkenburg zijn natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Maastricht.

Een regio die door iedereen ontdekt wil worden

Het natuurrijke Limburg is bezaaid met culturele en historische bezienswaardigheden. Tel daar de zuidelijke gezelligheid bij op en je sportieve vakantie is compleet. Wandelen in Limburg kun je individueel doen, maar ook zijn er leuke wandelvakanties van aanbieders die het jou en je gezin (en eventueel je hond) mogelijk maken om onbezorgd te genieten. Of je er nu 3 dagen, 4 dagen, 6 dagen of langer dan een week tussenuit wilt. Haal je wandelschoenen uit de kast en maak je klaar voor een avontuurlijke vakantie in Nederland!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…