Wandelvakantie Noorwegen

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Midden in een sprookjesachtig landschap: op wandelreis in Noorwegen

Gletsjers, watervallen, bergen en fjorden; je ziet het allemaal tijdens een wandelreis in Noorwegen. Vooral de fjorden staan symbool voor de schoonheid van dit Scandinavische land. Veel reizigers boeken hun wandelvakantie in Noorwegen dan ook rond deze bergachtige kustregio’s. Maar ook de Noorse bergen bieden wonderschone plaatjes. Wandelen in de bergen in Noorwegen voelt alsof je in een geheel andere wereld bent. De wandelroutes in Noorwegen maken de droom van elk fervent wandelaar werkelijkheid. Je kunt zowel deelnemen aan een groepsreis als aan een individuele wandelvakantie in Noorwegen.

De mooiste regio's in Noorwegen

Fjorden, bergen en hoogvlaktes: wandelen in Noorwegen is divers en voor iedereen

Noorwegen behoort tot Europa’s mooiste landen voor een wandelvakantie. Het landschap is net als de wandelroutes enorm divers. De fjorden in het zuidwesten vormen de mooiste gebieden voor een wandelvakantie in Noorwegen. Op een groot deel van de routes worden er geen bijzondere contiditievereisten gesteld en kunnen zelfs kinderen probleemloos meewandelen. In het westen van het land bevindt zich een aantal nationale parken zoals de Hardangervidda; Europa’s grootste hoogvlakte. Dit park behoort met het Sognefjord en het Hardangerfjord tot dé tips voor een wandelvakantie in Noorwegen.

Interessante plaatsen voor een wandelvakantie in Noorwegen

Bij reisorganisaties zoals Oad en SNP Natuurreizen kun je de mooiste reizen inclusief wandeltochten boeken. Een bekende bestemming voor een mooie trektocht is Trolltunga, vlakbij het Hardangerfjord. Deze klif behoort tot de indrukwekkendste van Noorwegen. Maak je in Trolltunga in Noorwegen een wandeling, dan klim je 900 meter en zie je bezienswaardigheden zoals kraters. Flåm vind je weer vlakbij het Sognefjord. Het dorp ligt bij één van de grootste natuurspektakels van het land. Wandelen in Noorwegen betekent hier trektochten over steile berghellingen en langs woeste watervallen. Ook de Noorse sporthoofdstad Voss is populair.

De beste reistijd voor een Noors wandelavontuur

Hiken in Noorwegen? Mei, juni, juli en augustus zijn de beste maanden om de Noorse fjorden te ontdekken. Ook september is nog een goede wandelmaand. Het voorjaar en de zomer zijn dus de beste seizoenen voor een wandelreis in Noorwegen. Houd in de zomer wel rekening met lagere temperaturen, want de wandelingen die je maakt zijn veelal op hoogte. in de winter is het aantal uren zonlicht –zeker in het noorden- erg beperkt. Wel is dit dé periode voor het sneeuwwandelen en heb je de beste kansen op het spotten van het Noorderlicht.

Ultieme vrijheid tijdens een individuele wandelvakantie in Noorwegen

Een wandelreis in Noorwegen precies zo vormgeven zoals jij dat wilt? Het lukt je met een individuele wandelvakantie in Noorwegen. Met een wandelkaart in de hand verken je geheel zelfstandig het prachtige landschap. Noorwegen biedt tal van mogelijkheden voor dagwandelingen, maar ook zijn er genoeg meerdaagse wandeltochten om uit te kiezen. Bij de diverse reisorganisaties kun je kiezen voor een kort verblijf, bijvoorbeeld een 5-daagse wandelvakantie in Noorwegen. Met een verblijf van 8 dagen, 9 dagen of 10 dagen kun je diverse gebieden bewandelen en de Noorse natuur nog beter leren kennen.

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Meer landen voor een wandelvakantie in Noord-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software