Wandelvakantie Portugal

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Wandelen in Portugal, een authentiek stukje Zuid-Europa

Portugal staat vanwege zijn prettige klimaat en goudgele zandstranden vooral bekend als zonbestemming. Weinig reizigers weten dat je ook een heerlijke wandelvakantie in Portugal kunt doorbrengen. In de zomer kun je veel van de wandelingen combineren met zwemmen en zonnebaden. De wandelroutes van Portugal zijn door het land verspreid en hebben elk hun eigen charme: van grillige kustlijnen tot groene heuvellandschappen en uitgestrekte wijngaarden. Tijdens het wandelen in Noord-Portugal lijkt de tijd haast wel stil te hebben gestaan. Met een wandelreis in Portugal zet je ook jouw drukke leven even op pauze.

Populaire Wandelvakanties

De mooiste regio's in Portugal

De populairste regio’s voor een wandelvakantie in Portugal

Met een wandelreis in Portugal kun je alle kanten op. De Algarve is erg geliefd en staat vooral bekend om zijn stranden en bijzondere kliffen aan de kust. Het binnenland met zijn authentieke boerendorpjes wordt nogal eens vergeten. Eén van de bekendste plekken in de Algarve is de karaktervolle havenstad Lagos, die geheel onterecht in de schaduw van het bekende Albufeira staat. Naast de Algarve is ook de Alentejo een mooi wandelgebied. Hier wordt je wandelvakantie in Portugal gekenmerkt door kurkeiken, olijfbomen en goudgele graanvelden. Het historische Évora is de grootste stad.

Wandelen in Noord-Portugal, de ‘geboortestreek’ van het land

In het groene noorden heerst te midden van de ongerepte natuur nog volop authenticiteit. De landelijke streek is rijk aan wijngaarden, historische steden en natuurgebieden. Deze regio, ten noorden van de rivier de Douro, bestaat uit drie verschillende gebieden. De Douro is daarvan het bekendst. Besluit je te gaan wandelen in Noord-Portugal en struin je door de Dourovallei, dan tref je volop wijngaarden, riviertjes en oude dorpjes. Met deze wandelvakantie in Portugal ben je ver weg van de massa. Uiteraard mag Porto, als bakermat van de port, niet aan deze wandelreis ontbreken!

Enkele van de mooiste wandelroutes van Portugal

Elke wandelroute heeft zijn eigen charme, maar een aantal wandelroutes in Portugal is extra populair. Bijvoorbeeld de route Rota Vicentina, welke je langs de steile kliffen van de Portugese westkust leidt. Een eveneens bekende route in de Alentejo is de Costa Alentejana: je start in Comporta en eindigt in de monding van de Ribeira de Seixe. In het westen van de Algarve is de route van Aljezur tot Fonte Benémola een aanrader. In deze route is het charmante Lagos opgenomen, maar ook Praia da Luz, een prachtige kustplaats te midden van heuvels en wijngaarden.

Een wandelvakantie in Portugal voor elk type wandelaar

Tot slot de vraag: wil je individueel of in een groep op pad? Reisaanbieders zoals Oad en Kras hebben tal van mogelijkheden voor het wandelen in Portugal. Ook voor het wandelen met kinderen of met een hond zijn geschikte reizen te vinden. Je kunt kiezen voor een korte reis van 3 dagen of 4 dagen, maar ook voor een 7-daagse of nog langere vakantie. De beste tijd om in Portugal te wandelen is in de lente en in de herfst. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Meer landen voor een wandelvakantie in Zuid-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software