Wandelvakantie Madeira

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Beleef een subtropisch avontuur met een wandelvakantie op Madeira

Het subtropische eiland Madeira, liefkozend ‘het Bloemeneiland’ genoemd, is een echte bestemming voor natuurliefhebbers. Wandelen op Madeira doe je op een eiland midden in de Atlantische Oceaan. Een wandelreis op Madeira trakteert je op een prachtig vulkanisch eiland met steile kliffen, bergen en dichtbegroeide bossen vol plant- en bloemsoorten. De wandelroutes op Madeira zijn divers en voor alle soorten wandelaars geschikt. Of je nu op zoek bent naar een 3-daagse of 4-daagse wandelreis, of 7 dagen of langer in de natuur wilt vertoeven, Madeira weet overal een mouw aan te passen.

Populaire Wandelvakanties

De verschillende wandelroutes van Madeira

Wandelen op Madeira kun je individueel, met je gezin, met je hond en als een georganiseerde groepsreis boeken. Eenvoudige wandelingen maakt men meestal zelf, met behulp van een wandelkaart van Madeira. Voor intensievere wandelreizen gaat men vaak met een gids op pad. De wandeltochten op het eiland kunnen worden verdeeld in veredas en levadas. Veredas zijn voetpaden die inspannender zijn. Ze zijn behoorlijk intensief en ook zeker niet weggelegd voor personen met hoogtevrees. Eén van de bekendste van deze wandelingen is de ‘Vereda do Pico Ruivo’, waarbij je het hoogste punt van het eiland beklimt.

Wandelen op Madeira: maak een unieke levada wandeling

Levadas, de irrigatiekanalen die eeuwen geleden werden ontwikkeld, dienen om het regenwater vanuit de natte gebieden naar het droge zuiden te transporteren. Levada wandelroutes zijn makkelijk en ontspannend, uitzonderingen daargelaten. Maak je tijdens je wandelvakantie op Madeira een dergelijke wandeling, dan loop je over smalle paadjes die soms niet meer dan 20 centimeter breed zijn. De meeste levada wandelroutes op Madeira bevinden zich diep in de rijke vegetatie van het eiland. Dankzij het klimaat zijn deze wandelpaden het hele jaar door te gebruiken. Maak je op voor laurierbossen, tunnels, bergen en watervallen.

De favoriete levada wandelingen voor een wandelreis op Madeira

Vanuit de hoofdstad Funchal start je de meeste levada wandelroutes op Madeira. Je rijdt of wordt gebracht naar het startpunt, afhankelijk van het type reis dat je hebt geboekt. Quiemadas is verreweg de geliefdste levada wandeling van het eiland. Hier loop je dwars door het subtropische Laurisilva Bos. Behalve de spectaculaire uitzichten is ook de Caldeirão Verde waterval een hoogtepunte van deze wandeling. Ook de Rabaҫal wandeling kan op veel waardering rekenen. Deze route staat ook wel bekend als de ’25 fonteinen route’ vanwege zijn sprookjesachtige landschap vol watervallen.

De beste tijd voor een wandelvakantie op Madeira

Tal van wandelvakanties naar Madeira worden je door reisaanbieders zoals Kras en SNP Natuurreizen aangeboden. Je kunt kiezen uit vakanties van 4 dagen of 5 dagen, maar ook 7-daagse of langere verblijven zijn mogelijk. De beste maanden voor een wandelreis naar Madeira zijn april tot en met oktober. Er is dan sprake van veel zonuren en fijne temperaturen. Juli, augustus en september gelden vanwege de minste regenval als de beste maanden. Ook in de herst en winter heersen er aangename temperaturen, maar valt er aanzienlijk meer regen, wat het wandelen kan bemoeilijken.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software