Wandelvakantie Schotland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Wandelen in Schotland: dwars door één van Europa’s grilligste landschappen

Met het authentieke karakter van Schotland maak je écht kennis als je je wandelschoenen aantrekt. Het bijzondere natuurlijke erfgoed maakt van een wandelreis in Schotland een actieve vakantie om nooit te vergeten. Gedurende een wandelvakantie in Schotland vind je jezelf te midden van ruige gebieden boordevol cultuur en historie. Met een wandelkaart in de hand baan jij je een weg door het roerige hart van dit stukje Verenigd Koninkrijk. De wandelroutes in Schotland variëren van kort tot dagenlang en van eenvoudig tot intensief. Daarmee is Schotland een wandelbestemming voor iedereen.

Populaire Wandelvakanties

Meer landen voor een wandelvakantie in Noord-Europa

Een wandelreis in Schotland: de ruige Schotse Hooglanden

Met een wandelvakantie in Schotland bedoelen we vrijwel altijd een wandelreis in de Schotse Hooglanden, oftewel de Scotland Highlands. Deze worden verdeeld in de Eastern Highlands en de Western Highlands. De Schotse Hooglanden staan vooral bekend om hun ruige bergen en kraakheldere meren. Het westelijke gebied staat bekend als één van Europa’s ruigste landschappen. Het oosten heeft kenmerkende rotskusten. Met een wandeltocht in Schotland kan de ware natuurliefhebber zijn hart ophalen. De Schotse Hooglanden bieden je met hun kastelen, whiskydistilleerderijen en steden als Glasgow en Edinburgh een flinke portie cultuur en geschiedenis.

De mooiste wandelroutes door Schotland

Met zoveel natuurschoon is het lastig te zeggen wat de mooiste wandelroute is. Met kop en schouders staat het wandelen in Schotland op de West Highland Way wat populariteit betreft bovenaan. Dit is de beroemdste langeafstandroute van Schotland. Het vertrekpunt ligt vlakbij Glasgow en eindigt bij de Ben Nevis. Ook de Great Glen Way vormt voor veel wandelaars de aanleiding voor het boeken van een wandelreis naar Schotland. Deze bijna 120 kilometer lange route eindigt bij het stadje Iverness, vlakbij het wereldberoemde Loch Ness. Natuurlijk kun je in de Highlands ook genoeg korte wandelingen maken.

Tal van mogelijkheden voor een wandelvakantie in Schotland

Wandelen in Schotland doe je precies hoe jij dat wilt. Ben je op zoek naar een goedkope wandelvakantie, dan zou je een 2-daags of 3-daags wandelweekend kunnen overwegen. Met enkele korte wandelingen of één langere, meerdaagse wandeling maak je goed kennis met Schotland. Heb je wat langer de tijd, dan kun je kiezen voor een wandelreis in Schotland van 4 dagen of 5 dagen. Als je genoeg tijd hebt, kun je daar een week van maken. Liever niet met je spullen sjouwen? Kies dan voor het wandelen in Schotland met bagagevervoer.

De beste periode om Schotland te voet te ontdekken

Of je nu individueel op pad wilt, of je in plaats van zelf te gaan wandelen liever bij een georganiseerde groepstocht aansluit, er zijn genoeg wandelroutes in Schotland om uit te kiezen. Als je wilt, kun je zelfs met je hond reizen. Het boeken van een wandelvakantie in Schotland in de zomer is één van de beste tips voor geïnteresseerde reizigers. Schotland heeft een mild en wisselvallig klimaat. De meeste reizen vinden plaats tussen april en oktober, waarbij mei, juni en september de meest ideale maanden voor een wandelreis worden genoemd.

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 2 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software