Wandelvakantie Spanje

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 8 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Een wandelvakantie in Spanje: nieuwe kennismaking met het zonnige land

Spanje, niet alleen het land van de tapas en uitgestrekte zandstranden, maar een land dat duizelingwekkend rijk is aan natuur. Zo zul je tijdens wandelreizen naar Spanje gauw genoeg constateren. Een wandeltocht in Spanje betekent een ontdekkingsreis door gebieden waar je soms geen mens tegenkomt. Een prachtige natuur waar je af en toe een stop maakt in een schilderachtig dorpje waar die typisch Spaanse cultuur nog heerst. Wandelen in Spanje kan het hele jaar door, maar is qua temperatuur het aangenaamst in het voorjaar en het najaar. Wanneer vertrek jij?

Populaire Wandelvakanties

De mooiste regio's in Spanje

Noord-Spanje en Noordwest-Spanje

Voor de meest actieve wandelvakantie in Spanje boek je een individuele- of groepsreis naar de Pyreneeën. Dit prachtige bergmassief is gelegen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Het afwisselende landschap bestaat uit zowel steile bergtoppen en diepe ravijenen als charmante groene valleien met kleine bergdorpjes. De wandeling Sierra de Guara, die naar de rivier de Vero loopt, is een populaire route. Via kleine bruggetjes over het water bereik je het pittorekse Alquézar, één van Spanje’s mooiste dorpjes. Op zijn hoogste punt, waar vroeger een Moors fort stond, vind je nu de Santa Maria Mayor kerk.

De bijzonderste wandeltocht van Spanje: Santiago de Compostela

Eveneens in Noordwest-Spanje gelegen tref je een route die door al miljoenen anderen is bewandeld: de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Deze wordt ook wel de Jacobsweg genoemd, naar de apostel Jacobus, wiens graf zich in deze plaats zou bevinden. Alhoewel deze wandeltocht in Spanje langs steden als Pamplona, Estella en Astorga loopt, zijn tegenwoordig de secundaire wandelroutes vanuit onder andere de Pyreneeën ook geliefd. Omdat accommodaties op deze meerdaagse reis soms moeilijk vast te leggen zijn, kun je deze wandeltocht in Spanje het beste boeken bij reisorganisaties als Kras en Oad.

Wandelreizen door Spanje op zijn puurst

Spanje op zijn puurst, zo wordt de bakermat van de tapas en flamenco genoemd. Andalusië, dat je kunt combineren met een bezoek aan sinaasappelstad Valencia, biedt je enkele van de mooiste wandelreizen in Spanje. Denk bijvoorbeeld aan El Caminito del Rey, het smalle pad door de El Chorro-kloof, op honderd meter boven de Rio Guadalhorce. Het pad ligt vlakbij Málaga. Ook het bergachtige wandelgebied Sierra de Grazalema is een geliefde regio. De bekende Sendero el Pinsapar is een prachtige hoogtewandeling langs tal van zeldzame Spaanse zilversparren. Tot slot is Ronda in Spanje ook populair.

Ga wandelen in Spanje en ontdek het ware karakter van het land

Alhoewel we Spanje allemaal denken te kennen, is in feite niets minder waar. Pas wanneer je gaat wandelen in Spanje, ontdek je het ware gezicht van dit Zuid-Europese land dat velen exclusief zien als zon-, zee- en strandbestemming. Met een goede voorbereiding, de juiste wandelkaarten en –gidsen en een redelijke conditie ontdek jij in een 4-daagse, 5-daagse of 6-daagse reis de hoogtepunten van de door jou gekozen omgeving. Op zoek naar een langere wandelvakantie in Spanje? Boek dan een reis van 10 dagen, 11 dagen of 15 dagen.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 8 verschillende Wandelvakanties.

Vergelijk Wandelvakanties

Meer landen voor een wandelvakantie in Zuid-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software