Wandelvakantie Andalusië

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Wandelen in Andalusië, het warme en cultureel-historische hart van Spanje

In het zuiden van Spanje ontdek je met een wandelvakantie in Andalusië de prachtigste natuurgebieden bomvol historie en Moorse en Romeinse overblijfselen. Het uitgestrekte gebied grenst aan de Middellandse Zee, waardoor de wandelroutes binnen Andalusië gevarieerd zijn. De lange kustlijn en het bergachtige binnenland met zijn typische, witte dorpjes zorgen elke dag voor een verrassing. Zelfs voor doorgewinterde wandelaars. Wandelen in Spanje in Andalusië, de bakermat van de flamenco, kun je behalve individueel ook in groepsverband doen. Dankzij de aanwezigheid van genoeg eenvoudige wandeltochten kun je ook met kinderen afreizen.

Wandelen in Spanje in Andalusië: praktische informatie

Wil je een wandelvakantie in Andalusië boeken, dan doe je dat bij reisorganisaties als Kras en SNP Natuurreizen. Behalve voor een 6-daagse of 7-daagse reis kun je er ook voor kiezen om 8 dagen of zelfs 15 dagen te gaan wandelen in Andalusië. Je reist per eigen vervoer of per vliegtuig af naar dit Zuid-Spaanse gebied, waar je verblijft in plaatsen als Ronda of Grazalema. Deze historische steden vormen een prima uitvalsbasis voor dagtochten in de omgeving. Natuurlijk kun je gedurende een langere wandelvakantie in Andalusië één of meerdere keren van accommodatie wisselen.

De mooiste regio’s voor een wandelvakantie in Andalusië

Alhoewel Ronda en Grazalema zelf al garant staan voor mooie wandelingen, is er in Andalusië natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Bewandel bijvoorbeeld de Cabo de Gata –de ‘Poezenkaap’- en dwaal door de ruige woestijnlandschappen en ongerepte kust vol prachtige baaien. De Sierra Nevada is een uitdaging voor echte klimmers. Het is de hoogste bergrug van het Iberisch schiereiland en telt wel veertien toppen die hoger zijn dan 3000 meter. Tot slot de Alpujarras, het groene en vruchtbare landschap dat bezaaid is met wijngaarden, amandel- en vijgenbomen en tal van witte dorpjes.

De meest geliefde wandelroutes van Andalusië

Wat de mooiste wandelingen van Andalusië zijn, is moeilijk te zeggen. Elke wandeltocht heeft zijn eigen charme. Een bekende naam onder de spectaculaire wandelingen is El Caminito del Rey. Dit smalle wandelpad vlakbij Málaga leidt je langs een steile rotswand door de El Chorro-kloof, op honderd meter boven de Rio Guadalhorce. In de Sierra Nevada is het gebied rond de kloof van Monachil erg populair. De wandeling Beas de Granada leidt je via deze indrukwekkende kloof naar de stad Granada, waar je het historische Alhambra kunt bezoeken. Reserveer je tickets van tevoren!

Het beste seizoen voor een wandelvakantie in Andalusië

Wandelen in Spanje in Andalusië is een heerlijke ervaring. Zowel voor ervaren als onervaren wandelaars bieden de wandelroutes in Andalusië tal van mogelijkheden. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat Andalusië een mediterraan klimaat met hete zomers heeft. Daarom kun je juli en augustus het beste vermijden voor een wandelvakantie. Het voor- en het najaar zijn echter perfecte periodes om te gaan wandelen in Andalusië. Wandelen in een sneeuwlandschap doe je van november tot mei in de Sierra Nevada. Een uniek ervaring die je in Spanje nog niet eerder hebt beleefd!

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software