Zoek & boek

Wandelvakantie Mallorca

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht
Een verrassend wandelaarsoord

Een wandelvakantie op Mallorca

Ooit wel eens gedacht aan wandelen op Mallorca? Alhoewel vooral de zuidkust een toeristisch toevluchtsoord voor zonzoekers is geworden, stap je enkele kilometers verderop in het binnenland een oase van groen en rust in. De wandelroutes op Mallorca leiden je langs charmante heuvels en tal van olijfbomen en amandelbomen, maar ook langs het imposante bergmassief Sierra de Tramuntana. Met een goede wandelkaart van Mallorca en een reis die is vastgelegd door een reisorganisatie als Djoser of Bookatrekking ben jij klaar voor een ontdekkingstocht door het authentieke hart van dit Spaanse eiland.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Mallorca

Ilios Reizen logo
Ilios Reizen Bekijk prijs
Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

Gebieden die iedereen tijdens het wandelen op Mallorca wil zien

Ben je een geoefend wandelaar en maak je een wandelreis naar Mallorca? Vanzelfsprekend trek je dan door de Sierra de Tramuntana. De Puig Major is het hoogste gedeelte van dit gebied. Er zijn verschillende wandelroutes die je behalve in een groep ook prima individueel kunt lopen. Naast een walhalla voor wandelaars is de Sierra de Tramuntana ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Maar er zijn voor het wandelen op Mallorca meer tips, zoals de Boquer Vallei die zich uitstrekt tussen Port de Pollenca en Formentor. Hier zijn vooral korte wandelingen mogelijk.

Top 5 wandelvakanties Mallorca

Populaire wandelvakanties Mallorca

Wandel 4-daagse Mallorca Hotel Diamante vanaf Düsseldorf (14 april)

Mallorca - Cala Ratjada

Wandel 4-daagse Mallorca Hotel Parque Nereida vanaf Düsseldorf (14 april)

Mallorca - Cala Ratjada

Wandel 4-daagse Mallorca Hotel Bella Playa & Spa vanaf Düsseldorf (14 april)

Mallorca - Cala Ratjada

Wandel 4-daagse Mallorca Hotel Bella Playa & Spa vanaf Amsterdam (14 april)

Mallorca - Cala Ratjada

Wandel 4-daagse Mallorca Hotel Parque Nereida vanaf Amsterdam (14 april)

Mallorca - Cala Ratjada

Een aantal van de mooiste wandelroutes van Mallorca

In diezelfde Boquer Vallei ligt één van de meest geliefde wandelroutes van Mallorca. Je start bij Finca Boquer, achter de jachthaven, en loopt een acht kilometer lange route naar de goed verborgen baai Cala Boquer. Deze ligt tussen kliffen van soms wel 350 meter hoog. Neem ook een snorkelset mee, want de onderwaterwereld is hier prachtig. Eenvoudige wandelroutes op Mallorca vind je in Albufera. Dit moerasachtige park kent weinig hoogteverschillen. Het is rijk aan ruim 200 vogelsoorten. Bij de entree van het park krijg je een gids met de vijf routemogelijkheden uitgereikt.

In Mallorca wandelen op de GR221

Ga je in de Serra de Tramuntana wandelen en houd je van een uitdaging, ga dan voor de GR221 wandeling. Deze is dan wel niet bijzonder hoog, maar kent wel behoorlijk pittige klimetappes. Je start het wandelen in het Tramuntana gebergte in Deià en eindigt in Pollença. Daar tref je een indrukwekkende mirador (uitzichtpunt), waarvoor je 365 traptreden omhoog moet lopen. Ga je deze route wandelen op Mallorca, dan is Puerto de Sóller de leukste bezienswaardigheid. In Puerto de Sóller wandelen combineer je met een rit in het ruim honderd jaar oude, houten trammetje.

Met een wandelkaart van Mallorca in de hand op pad

Ben je van plan een wandelvakantie op Mallorca te vieren? Koop dan, als je individueel gaat wandelen, een goede wandelkaart van Mallorca. Beslis vooraf welke gebieden je wilt bewandelen zodat je daar ter plekke niet meer over na hoeft te denken. Behalve een 4-daagse, 6-daagse, 8-daagse of langere individuele reis, kun je ook kiezen voor een georganiseerde groepsreis van 5 dagen, 10 dagen of langer. Verblijven doe je altijd in een gunstig gelegen appartement of hotel. April, mei, juni, september en oktober gelden als de beste wandelmaanden op het eiland.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…