Zoek & boek

Wandelvakantie Zweden

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Wandelen in Zweden, Europa’s meest ongerepte outdoorbestemming

Onze oosterburen zijn gezegend met talloze natuurgebieden die zich perfect lenen voor een korte of lange wandelvakantie in Duitsland. Je kunt afreizen voor 2-daagse of 3-daagse wandelreizen in Duitsland, maar ook kiezen voor meerdaagse wandeltochten van 5 dagen, 6 dagen of 7 dagen. De wandelroutes in Duitsland zijn onder Nederlandse wandelaars erg geliefd. Het land is veelzijdig en kent verschillende types landschappen. Zo ben je dichtbij huis, maar toch even helemaal weg! Een last minute naar de mooiste wandelgebieden van Duitsland boek je bij reisaanbieders zoals TUI en Oad.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Zweden

Bookatrekking.com Bekijk prijs
Wandelreis

Een wandelvakantie in Zweden in het noorden van het land

De noordelijke gebieden zijn de place to be voor het hiken in Zweden. Actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Tal van bergen van meer dan 2000 meter hoog, letterlijk duizenden meren en woeste rivieren kenmerken de natuur in het noorden van het land. Populaire regio’s om te wandelen zijn het Abisko National Park en de Kungsleden route. Dit ‘Koningspad’, dat meer dan 150 kilometer boven de poolcirkel ligt, is de bekendste van alle wandelroutes in Zweden. Juli geldt als het hoogseizoen, de lente en de herfst zijn aanzienlijk rustiger.

Op avontuur in Midden-Zweden

Midden-Zweden kent tal van dunbevolkte gebieden en ontelbare meren. Alleen al de regio Värmland heeft er meer dan 10.000. Ook Dalarna is een populaire regio in het midden van het land met een spectaculaire wildernis. De wandelregio Säterdalen met zijn unieke geulsysteem trekt veel bezoekers. Je kunt er korte wandelingen maken van maximaal vijf kilometer. In Dalarna tref je bovendien dat typisch Zweedse landschap van houten huisjes in bosrijke gebieden en aan heldere meren. De kopermijn van Falun en de midzomerfeesten in Tällberg zijn tijdens deze wandelvakantie in Zweden echte must-sees. Je raakt er niet uitgekeken!

De zonnigste regio van het land: wandelen in Zuid-Zweden

Wandelen in Zuid-Zweden doe je in het gebied met het meest aangename klimaat. Dankzij het gematigde zeeklimaat geniet je tijdens een wandeltocht in de zomer zelfs van temperaturen die ruim boven de twintig graden uit stijgen. Een klassieker onder de meerdaagse wandeltochten is de Skåneleden, een wandelpad dat maar liefst 1000 kilometer bedraagt en is opgedeeld in vijf langeafstandsroutes. Je kunt je hikes door de Zweedse wildernis als huttentocht maken, maar ook is het mogelijk om midden in de vrije natuur te kamperen. Het Zweedse platteland is een oase van rust.

Dé klassieker onder de wandelroutes in Zweden

Het wandelen in Zweden kun je 5 dagen, 6 dagen, 7 dagen of nog langer dan een week boeken bij diverse reisaanbieders die je via vergelijkingswebsite WandelvakantieDirect.nl vindt. Dé klassieker onder alle wandelroutes in Zweden is de Fjällräven, een 110 kilometer lange tocht die elk jaar wordt georganiseerd door het outdoormerk met dezelfde naam. Je loopt dwars door Zweeds Lapland, voor een groot gedeelte over het langeafstandspad de Kungsleden. De trektocht begint in Nikkaluokta en leidt je richting het noorden naar Abisko. Je loopt deze route als 3-daagse of 5-daagse tocht.

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…