Wandelvakantie Zweden

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Wandelen in Zweden, Europa’s meest ongerepte outdoorbestemming

Het ongerepte Zweden boordevol uitgestrekte bossen, berggebieden en wildlife is het hele jaar door dé bestemming voor een actieve vakantie. Juni, juli en augustus gelden als de beste maanden voor een wandelvakantie in Zweden, alhoewel ook het voorjaar en de herfst met hun vele kleuren prachtig zijn. Wandelroutes in Zweden zijn er voor alle typen wandelaars. Bij reisorganisaties als SNP Natuurreizen kun je een wandelreis zowel individueel als in groepsverband boeken. Ga je voor uitdagende wandeltochten in het noorden van het land, of ga je het natuurschoon bewonderen tijdens het wandelen in Zuid-Zweden?

Een wandelvakantie in Zweden in het noorden van het land

De noordelijke gebieden zijn de place to be voor het hiken in Zweden. Actieve reizigers kunnen hier hun hart ophalen. Tal van bergen van meer dan 2000 meter hoog, letterlijk duizenden meren en woeste rivieren kenmerken de natuur in het noorden van het land. Populaire regio’s om te wandelen zijn het Abisko National Park en de Kungsleden route. Dit ‘Koningspad’, dat meer dan 150 kilometer boven de poolcirkel ligt, is de bekendste van alle wandelroutes in Zweden. Juli geldt als het hoogseizoen, de lente en de herfst zijn aanzienlijk rustiger.

Op avontuur in Midden-Zweden

Midden-Zweden kent tal van dunbevolkte gebieden en ontelbare meren. Alleen al de regio Värmland heeft er meer dan 10.000. Ook Dalarna is een populaire regio in het midden van het land met een spectaculaire wildernis. De wandelregio Säterdalen met zijn unieke geulsysteem trekt veel bezoekers. Je kunt er korte wandelingen maken van maximaal vijf kilometer. In Dalarna tref je bovendien dat typisch Zweedse landschap van houten huisjes in bosrijke gebieden en aan heldere meren. De kopermijn van Falun en de midzomerfeesten in Tällberg zijn tijdens deze wandelvakantie in Zweden echte must-sees. Je raakt er niet uitgekeken!

De zonnigste regio van het land: wandelen in Zuid-Zweden

Wandelen in Zuid-Zweden doe je in het gebied met het meest aangename klimaat. Dankzij het gematigde zeeklimaat geniet je tijdens een wandeltocht in de zomer zelfs van temperaturen die ruim boven de twintig graden uit stijgen. Een klassieker onder de meerdaagse wandeltochten is de Skåneleden, een wandelpad dat maar liefst 1000 kilometer bedraagt en is opgedeeld in vijf langeafstandsroutes. Je kunt je hikes door de Zweedse wildernis als huttentocht maken, maar ook is het mogelijk om midden in de vrije natuur te kamperen. Het Zweedse platteland is een oase van rust.

Dé klassieker onder de wandelroutes in Zweden

Het wandelen in Zweden kun je 5 dagen, 6 dagen, 7 dagen of nog langer dan een week boeken bij diverse reisaanbieders die je via vergelijkingswebsite WandelvakantieDirect.nl vindt. Dé klassieker onder alle wandelroutes in Zweden is de Fjällräven, een 110 kilometer lange tocht die elk jaar wordt georganiseerd door het outdoormerk met dezelfde naam. Je loopt dwars door Zweeds Lapland, voor een groot gedeelte over het langeafstandspad de Kungsleden. De trektocht begint in Nikkaluokta en leidt je richting het noorden naar Abisko. Je loopt deze route als 3-daagse of 5-daagse tocht.  

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Blog

© 2024 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software