Zoek & boek

Wandelvakantie Zwitserland

  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Wandelen in Zwitserland

Onze oosterburen zijn gezegend met talloze natuurgebieden die zich perfect lenen voor een korte of lange wandelvakantie in Duitsland. Je kunt afreizen voor 2-daagse of 3-daagse wandelreizen in Duitsland, maar ook kiezen voor meerdaagse wandeltochten van 5 dagen, 6 dagen of 7 dagen. De wandelroutes in Duitsland zijn onder Nederlandse wandelaars erg geliefd. Het land is veelzijdig en kent verschillende types landschappen. Zo ben je dichtbij huis, maar toch even helemaal weg! Een last minute naar de mooiste wandelgebieden van Duitsland boek je bij reisaanbieders zoals TUI en Oad.

Wandelvakanties
Waar wacht je nog op?

Boek direct je wandelvakantie in Zwitserland

Wandelreis

De meest geliefde plekken om te gaan wandelen in Zwitserland

Wil je op wandelvakantie in Zwitserland, dan heb je tal van bestemmingen om uit te kiezen, zowel in de zomer als in de winter. Bijvoorbeeld het populaire Grindelwald in de regio Berner Oberland, dat ideaal is voor bergwandelingen. De hooggelegen uitzichtpunten zijn zelfs voor door de wol geverfde wandelaars uniek. Andere geliefde wandelgebieden zijn Graubünden met zijn vele bergmeren en wellnessfaciliteiten, en Wallis, dat maar liefst 50 bergen van 4000 meter en hoger telt. Tot slot behoren Saas Fee en Saal Almagell tot de grote namen van Zwitserland.

Top 5 wandelvakanties Zwitserland

Populaire wandelvakanties Zwitserland

Wandelvakantie Wengen in de Zwitserse Alpen – 8 dagen

Huttentocht Kesch Trek

Graubünden

Huttentocht Interlaken-Kandersteg

Berner Oberland

Huttentocht Arolla-Verbier

Wallis

Van vederlicht tot loodzwaar: de mooiste wandelroutes van Zwitserland

Bij reisorganisaties als Bookatrekking en Oad vind je een uitgebreid aanbod aan wandelreizen. Het wandelen in Zwitserland is voor zowel beginners als gevorderden en kan individueel en als groepsreis geboekt worden. Tot de mooiste wandeltochten behoort het Eiger Trail in Grindelwald. Na een korte klim loop je een paar uur langs de steile noordwand van de Eiger, die hem zijn internationale faam heeft bezorgd. Eén van de lichtere wandelroutes van Zwitserland is die van Arlenwald in Graubünden. Je wandelt dan dwars door een bos richting het dorpje Arosa.

De beste periode voor een wandelvakantie in Zwitserland

Juli, augustus en september zijn de beste maanden voor het bergwandelen. In die maanden geniet je tijdens een wandeltocht van de meest optimale temperaturen. Buiten die maanden kan het in de bergen behoorlijk koud worden, wat het wandelen bemoeilijkt. Eveneens kun je in de winter ook gaan sneeuwwandelen. Het prachtige winterlandschap en de krakende sneeuw onder je voeten leveren een bijzondere ervaring op. Zowel in de zomer als de winter kun je kiezen voor een korte wandelreis naar Zwitserland van bijvoorbeeld 3 dagen, maar ook voor een langere 8-daagse of 10-daagse reis.

Een Zwitserse wandelreis maakt ook de innerlijke mens gelukkig

Eén van de beste wandeltips die we voor een wandelvakantie in Zwitserland hebben, is: geniet van het Zwitserse eten en drinken. Alhoewel picknicken midden in de natuur een leuke ervaring is en je dat zeker moet gaan doen tijdens het wandelen in Zwitserland, zou je af en toe toch ook een Zwitsers bergrestaurant in moeten duiken. Van een dag in de bergen krijg je behoorlijke trek en daar weten de Zwitserse chefs wel raad mee! Van Zwitserse rösti, in gesmolten kaas gehulde pasta en aardappeltjes met spek krijg je nooit genoeg!

Toch iets anders?

Andere populaire bestemmingen

Meer weten over wandelvakanties?

Erik helpt je verder

Heb je hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale wandelvakantie of bij het vinden van de juiste reisorganisatie? Wil je meer weten over wat een wandelreis inhoudt en welke prachtige plekken je kunt ontdekken? Of ben je gewoon benieuwd naar de beste maanden om op wandelavontuur te gaan?

Erik expert Wandelvakantie
Erik Wandelvakantie expert
  • Vergelijk alle wandelvakanties
  • De beste last minute deals
  • Tips per bestemming
  • Eén compleet overzicht

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met wandelvakanties voor je…