Wandelvakantie Zwitserland

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Eén met de natuur tijdens een wandelreis in Zwitserland

In het hart van Europa tref je een land met bijzonder verschillende landschappen. Tijdens een wandelvakantie in Zwitserland lijk je dan ook telkens een nieuwe wereld binnen te stappen. Watervallen, bergen en kraakheldere meren maken van het wandelen in Zwitserland haast een wandeling door een sprookje. Van deze spektakels der natuur geniet je des te meer omdat het land weinig toeristisch is. Op de wandelroutes in Zwitserland is dus in de verste verte van drukte geen sprake. Genieten doe je tijdens een korte trektocht of meerdaagse wandeltochten dus in alle rust.

De mooiste regio's in Zwitserland

De meest geliefde plekken om te gaan wandelen in Zwitserland

Wil je op wandelvakantie in Zwitserland, dan heb je tal van bestemmingen om uit te kiezen, zowel in de zomer als in de winter. Bijvoorbeeld het populaire Grindelwald in de regio Berner Oberland, dat ideaal is voor bergwandelingen. De hooggelegen uitzichtpunten zijn zelfs voor door de wol geverfde wandelaars uniek. Andere geliefde wandelgebieden zijn Graubünden met zijn vele bergmeren en wellnessfaciliteiten, en Wallis, dat maar liefst 50 bergen van 4000 meter en hoger telt. Tot slot behoren Saas Fee en Saal Almagell tot de grote namen van Zwitserland.

Van vederlicht tot loodzwaar: de mooiste wandelroutes van Zwitserland

Bij reisorganisaties als SNP Natuurreizen en Pharos Reizen vind je een uitgebreid aanbod aan wandelreizen. Het wandelen in Zwitserland is voor zowel beginners als gevorderden en kan individueel en als groepsreis geboekt worden. Tot de mooiste wandeltochten behoort het Eiger Trail in Grindelwald. Na een korte klim loop je een paar uur langs de steile noordwand van de Eiger, die hem zijn internationale faam heeft bezorgd. Eén van de lichtere wandelroutes van Zwitserland is die van Arlenwald in Graubünden. Je wandelt dan dwars door een bos richting het dorpje Arosa.

De beste periode voor een wandelvakantie in Zwitserland

Juli, augustus en september zijn de beste maanden voor het bergwandelen. In die maanden geniet je tijdens een wandeltocht van de meest optimale temperaturen. Buiten die maanden kan het in de bergen behoorlijk koud worden, wat het wandelen bemoeilijkt. Eveneens kun je in de winter ook gaan sneeuwwandelen. Het prachtige winterlandschap en de krakende sneeuw onder je voeten leveren een bijzondere ervaring op. Zowel in de zomer als de winter kun je kiezen voor een korte wandelreis naar Zwitserland van bijvoorbeeld 3 dagen, maar ook voor een langere 8-daagse of 10-daagse reis.

Een Zwitserse wandelreis maakt ook de innerlijke mens gelukkig

Eén van de beste wandeltips die we voor een wandelvakantie in Zwitserland hebben, is: geniet van het Zwitserse eten en drinken. Alhoewel picknicken midden in de natuur een leuke ervaring is en je dat zeker moet gaan doen tijdens het wandelen in Zwitserland, zou je af en toe toch ook een Zwitsers bergrestaurant in moeten duiken. Van een dag in de bergen krijg je behoorlijke trek en daar weten de Zwitserse chefs wel raad mee! Van Zwitserse rösti, in gesmolten kaas gehulde pasta en aardappeltjes met spek krijg je nooit genoeg!

Wandelvakanties vergelijken

Vergelijk 0 verschillende Wandelvakanties.

Meer landen voor een wandelvakantie in West-Europa

Blog

© 2023 — wandelvakantiedirect.nl — development by Harris Software